23.05.2022 |

Torregrossa té la voluntat de recuperar la titularitat del Centre Cívic

Els grups polítics de l'Ajuntament de Torregrossa arriben a un acord per retirar el monument als caiguts de la Guerra Civil que presideix els jardins municipals, i conservar-ne els fragments que no tenen simbologia feixista.
El monument als caiguts que es vol retirar del Parc Municipal.
El monument als caiguts que es vol retirar del Parc Municipal.
Torregrossa té la voluntat de recuperar la titularitat del Centre Cívic

L'Ajuntament de Torregrossa va acordar, amb el suport dels grups d'ERC, PSC i CiU, retirar el monument amb simbologia feixista que es troba a l'entrada del Parc Municipal, un acord que arriba després de molts anys de discussions i propostes que mai havien arribat al consens. El monument es retirarà a un lloc que encara està per concretar, conservant tan sols, aquells fragments que no contenen simbologia feixista.

El municipi ha pres aquesta decisió per tal de poder emprendre el projecte de remodelació del Parc Municipal, una obra que el consistori vol desplegar en vàries fases, segons la disposició pressupostària, en un principi es volen retirar els arbres malalts i condicionar l'espai que resultarà de la retirada del monument.

Segons l'alcalde del municipi Josep Maria Puig, es tracta d'un tema delicat que afecta als sentiments de molts veïns de la població, per la qual cosa és molt important haver arribat a un acord de consens entre tots els representants municipals. Puig va afegir que l'actuació també afectarà a un altre monument que es troba en l'extrem oposat del Parc i que es va col·locar als anys 80 en reconeixement de la memòria democràtica, en aquest cas es conservarà la placa que es traslladarà al cementiri de la localitat.

Per altra banda Puig va explicar que el consistori està tramitant la recuperació de la concessió de la titularitat de la part de l'edifici del Centre Cívic que es va atorgar a una empresa privada.Aquesta concessió administrativa que es va atorgar per un període de 40 anys, es va fer per tal que l'empresa pugués construir 20 pisos tutelats per a la gent gran. Segons l'alcalde, l'empresa es veu impossibilitada de consolidar el projecte, per la qual cosa el consistori vol recuperar la propietat amb l'objectiu de poder destinar-lo a algun equipament per a la gent gran.

Segons Puig, Torregrossa no disposa de cap servei per a les persones grans, per la qual cosa el consistori faria un esforç per poder habilitar, un equipament com podria ser un Centre de dia o alguna altra figura que pugués donar resposta a aquesta necessitat. El consistori compta actualment amb dues persones que donen aquest servei a domicili, que segons Puig podrien ser les que gestionessin aquest equipament.

En un altre ordre de coses l'Ajuntament de Torregrossa va celebrar aquest dijous un Ple en el que es va aprovar una moció de suport a la declaració de Sobirania aprovada pel Parlament Català el 23 de gener, una proposta que va comptar amb el suport unànime de tots els grups polítics, i que va ser presentada per CiU. Torregrossa i Mollerussa han estat els municipis en els que els regidors socialistes han donat suport a la proposta, tot i conèixer la posició del seus homòlegs diputats en el Parlament Català.

Torregrossa té la voluntat de recuperar la titularitat del Centre Cívic
comentaris