19.10.2021 |
Territoris.cat

El Tren de la Sucrera, eix de les Jornades Europees del Patrimoni al Pla d'Urgell

El divendres 27 de setembre a Vallverd, el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Francesc Foguet, conferènciarà sobre els inicis de la comarca, en el marc dels 25 anys del Pla d’Urgell.

Un dels edificis que es conserven de l'antiga via de la sucrera de Menarguens.
El Tren de la Sucrera, eix de les Jornades Europees del Patrimoni al Pla d'Urgell

Amb la voluntat de divulgar el patrimoni del Pla d'Urgell, que consideren que no es prou conegut a la comarca, el Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, ha organitzat aquest dissabte 28 de setembre, dues visites guiades.

L’acte de Mascançà s’emmarca dins les Jornades Europees del Patrimoni, unes jornades anuals que es celebren a escala europea des de 1991 i que reivindiquen el patrimoni monumental i arquitectònic del continent. Al Pla d’Urgell és el segon any que es celebren, l’any passat també es van realitzar dues visites guiades a Linyola i Vilanova de Bellpuig.

La primera serà dissabte al migdia, es visitarà l’antiga línia del tren de via estreta que anava de Mollerussa a Balaguer, la línia coneguda com de la Sucrera de Menàrguens, on es farà parada a una de les antigues estacions. El punt de sortida és l’església parroquial del Palau d’Anglesola a les 12 del migdia.

Mentre que a la tarda, la visita serà a la capella de Sant Isidori i a l’església parroquial de Mollerussa. L’acte començarà davant l’església parroquial a les 18 hores i comptarà amb la participació de dos guies experts que explicaran les influències renaixentistes italianes en l’arquitectura de l’església i es donarà a conèixer l’escultura de Sant Isidor de Quios del 1500 a la capella del mateix nom.

Les dues activitats són obertes a tothom, no cal inscripció i són gratuïtes, i compta amb la col·laboració dels Amics del Trenquet.

El Tren de la Sucrera, eix de les Jornades Europees del Patrimoni al Pla d'Urgell
comentaris