Vilanova de Bellpuig homenatja al que ha estat el seu metge en els últims 32 anys

El Dr. Josep Mª Tomás va rebre la Ínsignia d'or de l'Ajuntament atorgada per la Junta de govern local per la seva dedicació.
photo_camera Josep Mª Tomás reb la ínsignia d'or de mans de l'Alcalde, Joan Trull.

En un acte institucional en el marc de la Festa Major -en presència de l'alcalde, Joan Trull, del delegat territorial de Salut a Lleida, el Dr. Josep Pifarré i acompanyat de familiars, amics i d'un gran nombre de veïns del municipi-  en Josep Mª Tomás va ser homenatjat pel seu comiat amb motiu de la seva jubilació com a metge de Vilanova de Bellpuig. Una trajectòria de 32 anys al capdavant del consultori local.

En el seu discurs, Josep Mª Tomás molt emocionat, va recordar els seus inicis que, venint d'un altre país, va arribar a Vilanova a l'any 1980, un lloc amb una llengua i unes costums diferents de les seves, però en el qual de seguida s'hi va integrar, i on va constituir la seva família, per afegir que

es considera una guineu més.

Va concloure dient que finalitza una tasca que li ha aportat moltes satisfaccions i forts llaços d'amistat amb moltes de les persones que ha tractat al llarg d'aquests anys.

Joan Trull va dedicar-li unes paraules en les que va fer un recordatori de la seva incorporació com a metge titular a l'any 80.  L'alcalde va destacar l'esforç que van fer aquells metges joves arribats en aquells dies, en un moment en què la sanitat no era gran cosa,  però que van contribuir fermament en la important evolució de la mateixa.

No hem vist cap altre metge que hagi estat durant 32 anys titular de Vilanova. Ell ha vist néixer als nostres fills, també malhauradament ha acompanyat als nostres familiars ja desapareguts, per la qual cosa que menys que poder agrair-li en aquest acte.

El delegat territorial de Sanitat, Dr. Pifarré va tancar l'acte dient que ha conegut la capacitat del Dr.Tomás per treballar en equip. Va lloar la seva aptitut per escoltar, parlar, i acompanyar als pacients per avançar en la salut, una disposició necessària com a metge per tal de contrarestar l'aillament rural que ha sofert en etapes anteriors la sanitat, sobretot fins que no es van crear els CAP.  Finalment, va afegir que "en la medicina i les ciències de la salut, es fa imprescindible valorar allò que és important del que és més accessori. El tecnicisme és molt important,  però també ho és mantenir els valors de la professió"  va concloure.

Després dels parlaments,  es va convidar als assistents a un piscolabis abans d'anar a dinar. La festa Major de Vilanova de Bellpuig continuarà amb diversos actes fins el dia 11 de setembre. 

Comentaris
Més a Comarca