05.10.2022 |
Territoris.cat

Visita de personatges il·lustres a la Ruta 1714 del Poal

En les acaballes de la commemoració del Tricentenari la Ruta 1714 del Poal va rebre la visita d'una delegació de personatges rellevants de l'àmbit de la cultura, el periodisme i la política.

L'alcalde Rafel Panadés, va rebre als convidats caracteritzat de l'època.
L'alcalde Rafel Panadés, va rebre als convidats caracteritzat de l'època.
Visita de personatges il·lustres a la Ruta 1714 del Poal

El paper rellevant del Poal en la commemoració dels actes del Tricentenari es va fer pales, aquest cap de setmana, amb la visita una delegació de personatges de l'àmbit de la cultura, el periodisme i la política, encapçalades per Ramon Tremosa, Pere Cardús , Patricia Gabancho, Quim Torra i Pilar Rahola, així com els autors del llibre Lliures o morts, David De Montserrat i Jaume Clotet.

L'alcalde del Poal Rafel Penedès va rebre a la delegació, caracteritzat amb la roba de l'època i va actuar com a guia de la visita, que va recórrer els diferents indrets arquitectònics que formen part de la Ruta 1714. Tot seguit els visitants van participar en un dinar amb menú del Tricentenari, una proposta gastronòmica que ha dut a terme un restaurant del municipi. El recorregut dels il·lustres personatges va finalitzar amb la visita a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell de Mollerussa.

El Poal ha estat un dels municipis de la demarcació de Lleida que ha tingut un paper més rellevant en els actes de la commemoració del Tricentenari, el poble va aprofitar la vinculació dels germans Devalls amb el municipi per divulgar el patrimoni arquitectònic i el paper de Manuel i Antoni Desvalls en la Guerra de Successió.

Centenars de persones, particulars, escoles, i estudiosos, han visitat, el municipi del Pla d'Urgell. L'església del Poal, conserva les despulles del fill dels Desvalls, i davant mateix es troba la casa pairal de la família, Cal Castell, que s'ha convertit en centre d'interpretació del Tricentenari, a la demarcació de Lleida.

Al llarg d'aquest any, el municipi ha dut a terme diverses iniciatives de commemoració, la presentació de llibres, xerrades, i l'acte central que es va celebrar el 31 de maig, amb la inauguració del monument als Desvalls. Un acte en el qual van participar el president de la Diputació Joan Reñè, de l'Institut d'Estudis Ilerdencs Josep M. Solé i Sabaté, del Consell Comarcal Francesc Fabregat, i els marquesos del Poal i de Llupià, descendents dels Desvalls.

Visita de personatges il·lustres a la Ruta 1714 del Poal
comentaris