Wert cremarà a les calderes del Pere Botero, en el pessebre de Linyola

Després del parèntesi d'un any, degut a la manca de voluntaris, el Pessebre Vivent torna a Linyola amb la renovació d'un 25% de les escenes i el caganer més gran del món que va batre el Rècord Guinness.

Francesc Fabregat, Pol Galitó, i Àlex Mases, en la presentació del Pessebre.
photo_camera Francesc Fabregat, Pol Galitó, i Àlex Mases, en la presentació del Pessebre.

Linyola tornarà a representar el Pessebre Vivent aquest any, després del parèntesi del 2011, que segons el coordinador de  l'Associació del Pessebre Vivent Àlex Mases va ser degut a la manca de voluntaris. Una tretzena edició en la que esta previst renovar el 25% de les cinquanta escenes que es representaran per tal que el públic assistent en anteriors edicions pugui gaudir altre cop de la visita.

El Pessebre que ocupa al voltant de 1.500 metres quadrats es va començar a preparar a principis de novembre amb la col·laboració de més de 200 persones del municipi i està previst que estigui enllestit per la primera representació que tindrà lloc el dimecres 26 de desembre. Les representacions continuarà, el 30 de desembre i l'1 i 6 de gener, esperant una assistència de públic que rondarà les 3.000 persones.

Com a novetat i per votació popular, a l'escena de les calderes del Pere Botero, aquest any cremarà de manera simbòlica el ministre José Ignacio Wert, per la seva controvertida proposta de reforma educativa. Per altra banda el visitant també podrà veure el caganer més gran del món que estarà acompanyat pel figurant caganer que aquest any representarà el jove de Golmés Jonatan Niubó, que es va presentar voluntari per aquest paper.

Segons el coordinador del Pessebre Àlex Mases, es tracta d'una representació molt compacta que provoca que l'espectador es vinculi amb les escenes, al llarg del recorregut que pot tenir una durada aproximada de 40 minuts. Per altra banda el públic també es trobarà aquest any amb una escena futurista a l'entrada del pessebre, que substituirà les habituals imatges de la cuina tradicional.

Per altra banda també es recupera la Camamilla de Linyola, que tornarà a ser la beguda oficial de la representació, amb la que es convidarà al públic i que la seva venda servirà per finançar la representació. En aquest sentit Mases va destacar que l'associació del Pessebre se sent satisfeta per continuar mantenir l'autosuficiència econòmica per l'organització, que ronda els 8.000 euros, amb les aportacions de la Diputació, Ajuntament i Consell Comarcal.

Els organitzadors han decidit baixar el preu de l'espectacle a 3 euros, per tal de que sigui a l'abast de tots el públics.

Després de tretze edicions el impulsors del Pessebre Vivent i l'Ajuntament de Linyola reprendran els tràmits per tal que la representació sigui declarada bé d'interès local i cultural.

El Pessebre de Linyola com en edicions anteriors organitza activitats paral·leles com la que està prevista pel dia 22 de desembre, dedicada a les plantes medicinals. Un taller de cosmètica natural i fisioteràpia a càrrec de la professora Pilar Comes tindrà lloc de 9:30 hores a les 18:00 hores. 

Comentaris
Més a Comarca