21.09.2020 |
Territoris.cat

Alumnes de tecnologia de l’INS Josep Vallverdú, guanyadors dels Mobile Learning Awards 2015

Entre els premiats dels Mobile Learning Awards 2015 hi ha un grup d’alumnes de tecnologia de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, que han guanyat la millor micronarració audivisual.

Acte de lliurament dels Mobile Learning Awards 2015 a l'INS Josep Vallverdú,
Acte de lliurament dels Mobile Learning Awards 2015 a l'INS Josep Vallverdú,
Alumnes de tecnologia de l’INS Josep Vallverdú, guanyadors dels Mobile Learning Awards 2015

Entre els premiats dels Mobile Learning Awards 2015 hi ha un grup d’alumnes de tecnologia de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, el Guillem, el Dorin, l’Arnau, l’Adrià i el Gerard, tots ells de 1r de Batxillerat, que estaven coordinats pels professors Francesc Solans i Tere Viscasillas. Tots ells, juntament amb la directora, Antonieta Bernat, han representat el centre a l’acte de lliurament dels guardons, aquest dijous, 26 de febrer al World Trade Center de Barcelona, per a recollir-hi el premi a la millor micronarració audivisual.

Escollits com a finalistes d'un total de 49 candidatures presentades a nivell de Catalunya, el premi ha estat lliurat per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau i el CEO del GSMA ltd, John Hoffman. Fonts del centre educatiu han declarat que aquest és el tercer any que presentem un treball als Mobile Learning Awards i finalment n'hem estat els guanyadors.

El clip titulat Èxit= TAC6 dóna un recorregut per l'aprenentatge en projectes utilitzant dispositius mòbils i fent molta incidència en les Cs: cercar, comparar, crear, compartir, col·laborar, comunicar. A partir de les bases del concurs es va tenir que posar en marxa la creativitat d'aquest grup de 5 alumnes per tal de comprimir en un minut tot el que fan. Segons els responsalbes del centre, la motivació de l'alumnat, l'ús dels dispositius portàtils, l'entorn de treball i la col·laboració entre iguals, facilita el seu procés d'aprenentatge de forma substancial i a més els permet guanyar premis. Consideren que es tracta d'una doble satisfacció per part del professorat ja que al cap i a la fi és la seva feina: fer que aprenguin. L'aulABP es mostra com un dinamitzador del procés d'ensenyament i aprenentatge facilitant ambdues tasques.

Ara amb la impressora 3D guanyada com a premi, esperen que passi el mateix que va passar fa 8 anys quan mitjançant un projecte europeu l’INS Josep Vallverdú es va dotar de dues pissarres digitals i aquest fet fou el detonant del que ha estat el nostre canvi metodològic en tots els àmbits. Mentre esperen que arribi la impressora 3D, podran gaudir d'un premi molt especial, una visita guiada a l'esdeveniment més important del planeta en telefonia mòbil: el Mobile World Congress que es celebra a Barcelona aquesta setmana.

Alumnes de tecnologia de l’INS Josep Vallverdú, guanyadors dels Mobile Learning Awards 2015
comentaris