Intercanvi d'estudiants francesos i italians amb l'INS Joan Solà de Torrefarrera

Activitats a l'INS Joan Solà de Torrefarrera
photo_camera Activitats a l'INS Joan Solà de Torrefarrera

L'INS Joan Solà de Torrefarrera va rebre aquest dimecres una representació d'estudiants francesos i italians que participen en el projecte Erasmus+DiscriminACTion for a better IntegrARTion. El centre educatiu lleidatà compartirà durant una setmana, activitats amb divuit estudiants europeus.

L'objectiu del projecte és treballar i dur a terme accions conjuntes contra la discriminació de gènere, un dels temes clau de l'intercanvi. Els estudiants de secundària han compartit diferents activitats artístiques, música, disseny gràfic, teatre entre altres, que tenien com a objectiu impulsar la igualtat entre homes i dones.

Visita turística dels participants en el projecte Erasmus+ActArt, de l'INS Joan Solà de Torrefarrera, és el segon projecte Erasmus+ simultani aquest curs a l'INS lleidatà, en aquest cas coordinat per un centre francès de Ribeauvillé, on també participen centres de Lituània i Itàlia. Hi participarà l'alumnat que aquest any cursa 2n ESO.

Les produccions artístiques, ja siguin literàries, gràfiques, dramàtiques, musicals o en suport digital, estaran relacionades amb el combat de les discriminacions. La iniciativa fomentarà la creativitat de l'alumnat. La llengua vehicular serà l'anglès, que s'utilitzen en les produccions, debats, tallers, entre altres.

Visita turística dels participants en el projecte Erasmus+Durant el projecte es prioritzen dates que recorden aspectes importants de la convivència: pels drets de les dones, migrants, discapacitats, sense sostre, joves afectats pel bullying... Igualment, es contacta amb associacions que treballen per millorar la integració.

En les trobades en els centres participants, on viatjarà una representació de l'alumnat de 2n. ESO, es tractaran temes relacionats amb el projecte. En les visites dels alumnes lleidatans a Lituània es tracta de la discriminació per discapacitat, la trobada a Itàlia tractarà sobre el Bullying, i a França tractarem la discriminació per causes econòmiques.

Comentaris