Dos projectes de l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa finalistes de Wapps2021

L'escola Mestre Ignasi Peraire constata novament la seva aposta per la renovació tecnológica situan dos del projectes dels alumnes de sise, entre els tres finalistes de la convocatória de la Fundació PuntCAT de creació de pàgines web  
Els alumnes de l'escola Ignasi Peraire que han participat en el projecte @Territoriscat
photo_camera Els alumnes de l'escola Ignasi Peraire que han participat en el projecte @Territoriscat

Els alumnes de sisè de l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa situen dos projectes en la final del concurs de creació de llocs web i apps que impulsa la Fundació PuntCAT, una convocatòria en la qual hi han participat 4.769 escolars - 3.223 nois i 1.546 noies - que pertanyen centres educatius de tota Catalunya, 89 de la demarcació de Lleida. Els alumnes mollerussencs repeteixen el repte de l'any passat que també van aconseguir el segon i tercer lloc de la convocatòria tecnològica.
Els alumnes de sisè van elaborar una dotzena de projectes dels quals l'organització ha seleccionat equipgenere.cat, i energiafiable.cat, que competiran amb lametereologia de l'escola Puig de les Cadiretes de Llagostera.

Els projectes de l'onzena edició del concurs tenien com a lema crear un lloc web relacionat amb algun dels objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU

Els alumnes de l'escola Ignasi Peraire que han participat en el projecte Punt CAT 2El web equipgenere.cat, confeccionada per Sakura Pastor Parisi, Mia Silva Leib, Angel Boatemaa, Iris Martínez Sanchez, i Hajar Jied, facilita a l'usuarfi els diferents tipus d'orientació sexual, identitat sexual, etc. perquè les persones puguin saber una mica més d'aquest tema que interessa a tothom. Pel que fa al web energiafiable, en la qual hi han treballat, Sergi Rebull Vila, Eudald Sans Garcia, Hugo Alvarez Freixes, Joan Pocurull Solé, aporten informació sobre l'energia renovable, assequible, no contaminant, així com la localització de les diferents estacions elèctriques al Pla d'Urgell.

Poder situar els projectes en la final dels Països Catalans, en la que hi han participat a prop de 5000 alumnes entre totes les categories, encara als alumnes mollerussencs a la final nacional on hauran d'exposar el seu projecte davant del jurat de la Fundació puntCAT i dels altres finalistes del certamen

Els alumnes de l'escola Ignasi Peraire que han participat en el projecte Punt CAT 3Els guanyadors es donaran a conèixer el pròxim dia 20 de maig en el decurs de l'acte que s'haurà de seguir pel canal de YouTube, a causa de les normatives sanitàries i preventives que encara estan en vigor a conseqüència de la COVID-19.

l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa guanyadors del mSchols Student AwardsL'escola Mestre Ignasi Peraire va ser la primera de la demarcació en participar en el concurs de la Fundació PuntCAT, en l'edició del 2020 s'adjudicaven el segon i tercer lloc, i també la primera a aconseguir situar un projecte guanyador en el certamen mSchools dins del Mobile World Congress. Amb aquest palmarès sobre les TAC, ha motivat a altres centres de participar en els concursos tecnològics. Recordar que l'escola Minyons d'Urgell de Fondarella va guanyar l'any passat el certamen mSchools dins del Mobile World Congress.

Escola Minyons d'Urgell 3D

Una dècada promovent la creativitat per xarxes en català

La Fundació .cat organitza cada any wapps .cat, el concurs de creació de llocs web i aplicacions en català adreçat a alumnes de 5è i 6è de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior, enguany commemora l'onzena edició. El certamen té per objectius fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i la normalització del català en l'entorn digital. Qualsevol escola dels territoris de parla catalana pot participar en aquest projecte, un dels més emblemàtics de la Fundació .cat.

Comentaris