L'escola Ramon Farrerons de Bell-lloc reivindica els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb art

Durant la setmana del 2 al 6 de maig, els alumnes van dur a terme diferents tallers sobre els ODS30, i van poder compartir experiència amb professionals i experts de les entitats Pagesos Solidaris, Aquàlia, Consell Comarcal de Pla d’Urgell
Escola Ramon Farrerons de Bell-lloc inaugura el mural de Valentí Gubianas ©RamonFarrerons
photo_camera Escola Ramon Farrerons de Bell-lloc inaugura el mural de Valentí Gubianas ©RamonFarrerons

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS30) han estat el centre del projecte interdisciplinari que han dut a terme els alumnes de l'escola Ramon Farrerons de Bell-lloc. Entre les activitats que el centre educatiu va programar per curs actual s'hi inclou l'elaboració d'un mural que van encarregar a l'artista Valentí Gubianas. Es tracta d'un il·lustrador format a l'escola Massana, que ha treballat en la literatura infantil i juvenil i també en els llibres de text.

L'interès de Gubianas per descobrir nous camins l'han dut a realitzar murals de gran format, n'ha pintat a escoles, biblioteques, façanes i espectacles en viu. L'artista de Navàs assegura que transformar un mur em permet crear una història, parir un petit univers i sentir-me lliure com si volés

I això és el que ha fet a l'escola Ramon Farrerons de Bell-lloc traslladar amb l'ajut dels alumnes del centre una història al voltant de l’equitat, la inclusió, l’educació, l’acció pel clima i el medi ambient.

Taller Pagesos Solidaris escola Ramon Farreros de Bell-lloc ©RamonFarrerons
Taller Pagesos Solidaris escola Ramon Farreros de Bell-lloc ©RamonFarrerons

Durant la setmana del 2 al 6 de maig, els alumnes van dur a terme diferents tallers sobre els ODS30, i van poder compartir experiència amb professionals i experts de les entitats Pagesos Solidaris, Aquàlia, Consell Comarcal de Pla d’Urgell, o el mateix l’il·lustrador Valentí Gubianas.

Amb l'organització Pagesos Solidaris es va tractar  “El malbaratament alimentari” i “Història de vida”. Un taller en el qual es va poder conèixer el procés que ha de seguir el menjar d'ençà que el trobem com a primera matèria, seguint amb la seva transformació i fins que arriba als supermercats.

Taller d'Igualtat de Gènere escola Ramon Farreros de Bell-lloc ©RamonFarrerons
Taller d'Igualtat de Gènere escola Ramon Farreros de Bell-lloc ©RamonFarrerons

Els alumnes de sisè també vam participar en el taller d'Igualtat de Gènere. Una activitat amb la qual van experimentar les desigualtats que encara existeixen entre els homes i les dones, els estereotips socials que els envolten i ens van fer conscients de la nostra capacitat per transformar la realitat tot motivant-nos per  actuar i modificar el que no ens agradi del nostre entorn.

El passat divendres 20 de maig, l'escola va convidar a les famílies per mostrar les activitats que havien realitzat durant la setmana del Projecte Interdisciplinari, i es va aprofitar per inaugurar el treball de l’il·lustrador Valentí Gubianas.

Comentaris