L'escola Ignasi Peraire acull el Congrés d'Educació Pública a Catalunya

Aquesta iniciativa sorgeix d'un col·lectiu de persones relacionades amb l’educació, el món universitari i entitats diverses, per definir una estratègia conjunta que comportés una acció per parlar d’educació, i en va sorgir la idea de convocar un Congrés de l’educació Pública de Catalunya
Congrés d'Educació Pública a Ponent
photo_camera Congrés d'Educació Pública a Ponent

L'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa serà la seu aquest dimarts del quart debat, que tractarà la Inclusió i Equitat, una trobada que s'emmarca en el calendari del Congrés d'Educació Pública a Catalunya. Els debats a Ponent es van iniciar el 22 d'octubre a l'escola Camps Elisis de Lleida, el 26 de novembre es traslladaven a l'escola Maria Mercè Marçal de Tàrrega, l'escola Bressol Municipal de Balàfia agafava el relleu el 28 de gener.

Congrés d'EducacióL'escola Ignasi Peraire de Mollerussa, reunirà als representants de Ponent aquest dimarts, de dos quarts de sis a dos quarts de vuit de la tarda, per tractar el tema de la Inclusió i Equitat, i el darrer dels debats tindrà lloc el 24 de març a l'escola Joc de la Bola de Lleida, tractant el model d'Educació Pública.

Congrés d'Educació Pública a PonentDes del passat mes d'octubre, que es va presentar el Congrés, els centres debaten cinc temes, un per mes. A l'octubre, va ser el currículum, l'organització i l'avaluació; al novembre la innovació, la transformació, l'emancipació i xarxes: al gener, la formació; al febrer la inclusió i l'equitat i, finalment, el model d'educació pública s'abordarà al març.

Les aportacions i conclusions les recollirà una comissió, que en farà un document resum que es presentarà a les jornades finals que se celebraran els dies 15 i 16 del maig.

 

Els objectius del Congrés d'Educació Pública a Catalunya

El Congrés d'Educació Pública a Catalunya va sorgir en una primera trobada entre escoles i persones relacionades amb l'educació, el món universitari i entitats diverses, per definir una iniciativa col·lectiva que comportés una acció per parlar d'educació

L'objectiu és que el Congrés sigui la veu d'escoles i instituts a través de les seves comunitats educatives ,professorat, famílies, alumnat

Participants en la presentació del Congrés d'Educació Pública a CatalunyaAmb aquesta voluntat, un conjunt d'escoles es van constituir com a grup promotor del primer Congrés d'Educació Pública, que s'impulsava sota el paraigua de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC). La voluntat dels impulsors del Congrés és que articuli un marc de coordinació, reflexió i intercanvi entre tots els centres educatius públics de Catalunya per fer-se present socialment i definir propostes alternatives als reptes de transformació educativa actuals. Un dels objectius era afavorir una xarxa horitzontal on els centres educatius públics fossin motor de millora del sistema educatiu.

La característica clau del Congrés és que l'organització recau en els mateixos centres educatius públics (educació infantil, educació primària, educació secundària, educació d'adults, educació especial...), que són els que organitzen els debats i elaborar-ne les conclusions.

 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement