L'escola Pompeu Fabra de Mollerussa fomenta l'intercanvi de coneixement entre avis i nens

El grup d'alumnes de 6è que participa en el projecte 'Grans i petits aprenem junts'
photo_camera El grup d'alumnes de 6è que participa en el projecte 'Grans i petits aprenem junts'

L'escola Pompeu Fabra de Mollerussa estrena un nou projecte que duen a terme els nens i nenes del 6è curs. És un projecte APS, Aprenentatge i Servei, que comparteixen amb la residència d’avis del poble, la Casa Familiar Josep Jaques. El projecte, sota el nom Grans i petits aprenem junts, consisteix en que cada divendres a la tarda, els alumnes fan una activitat conjunta amb els avis a la residència per compartir coneixement: experiències, habilitats i vivències excepcionals. 

Prèviament, es va realitzar una pluja d’idees i es van pactar les activitats a desenvolupar amb l’educadora, qui coneix les habilitats, destreses i possibilitats dels avis

El projecte, nou a l'escola, ha estat dissenyat conjuntament amb Yolanda Gómez, l'educadora de la residència, i permetria fomentar valors com la solidaritat, la tolerància i l'amistat, així com també revelaria, setmana rere setmana, actituds en l'alumnat que són sorprenents.

El següent pas va ser descobrir quines fortaleses, debilitats, pors i habilitats tenien cada nen en relació al projecte

Les sessions consisteixen en activitats diverses com tallers de pintar mandales, jocs de taula, manualitats amb pasta pintada, poesies... que combinen les habilitats dels participants amb converses entranyables entre avis i nens i, en definitiva, amb la compartició de coneixement, experiències i temps.

Comentaris