17.01.2022 |
Territoris.cat

La Premi Planeta Espido Freire visita l'INS La Serra de Mollerussa

Espido Freire, amb els alumnes de l'INS La Serra de Mollerussa
Espido Freire, amb els alumnes de l'INS La Serra de Mollerussa
La Premi Planeta Espido Freire visita l'INS La Serra de Mollerussa

L'escriptora Espido Freire va visitar aquest dijous l'INS La Serra de Mollerussa, on es va trobar amb els alumnes del centre per parlar del seu llibre El chico de la flecha, una publicació que han treballat els estudiants del centre educatiu. Freire va respondre a les preguntes dels estudiants i ha fet una reflexió sobre el missatge que s'ha d'extreure de la seva obra, i les referències que pot tenir en l'època actual. Els alumnes també es van interessar per l'experiència de ser l'escriptora més jove que ha guanyat el Premi Planeta.

Espido Freire, amb els alumnes de l'INS La Serra de Mollerussa 2El Chico de la flecha, és un treball amb el qual l'autora ha volgut reflectir un xic de la història de la Roma clàssica, però allunyant-se dels grans personatges de les gestes heroiques, per a centrar-se en la vida quotidiana dels personatges anònims. Així, som testimonis de les baralles de dos germans, de les reprimendes d'un professor als seus alumnes, de la frenètica activitat en les termes, d'una visita a una bruixa a la recerca d'ajuda i consell... I tot això, personatges anònims i cèlebres, grans gestes heroiques i petits gestos quotidians, van formar part d'aquest passat que avui es conserva en museus i monuments.

L'escriptora Espido FreireMaría Laura Espido Freire, més coneguda per Espido Freire, és una escriptora bilbaïna, que va publicar la seva primera novel·la Irlanda, l'any 1998, guardonada pels llibreters francesos com a llibre revelació estranger. Un any després es convertia amb l'escriptora més jove, 25 anys, que aconseguia ser guardonada amb el Premi Planeta amb l'obra Melocotones helados. El seu palmeres literari es completa amb Con Soria Moria, guardonada amb el premi Ateneo de Sevilla. A més de la novel·la, conrea també amb èxit l'assaig, el relat i la poesia, i el 2001 va publicar el seu primer llibre juvenil, La última batalla de Vincavec el bandido.

La Premi Planeta Espido Freire visita l'INS La Serra de Mollerussa
comentaris