29.07.2021 |

Les llibreries de Lleida i Tàrrega es preparen per celebrar el 1r ‘Llibrestiu’

Conta-contes, signatura de llibres, presentacions i lectures continuades, entre les activitats ponentines de la festa del llibre estival

Lleida i Tàrrega es preparen per al primer 'Llibrestiu'.
Lleida i Tàrrega es preparen per al primer 'Llibrestiu'.
Les llibreries de Lleida i Tàrrega es preparen per celebrar el 1r ‘Llibrestiu’

Més d'un centenar de llibreries d’arreu de Catalunya participaran el dijous de 15 de juliol en la primera edició de ‘Llibrestiu’.

Aquesta proposta, impulsada per la Cambra del Llibre de Catalunya i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, vol consolidar-se com una cita més en el calendari dels amants de la lectura, i aterra per primera vegada amb propostes adreçades a tota la família.

A les terres de Ponent, Lleida i Tàrrega encapçalen l’acollida de ‘Llibrestiu’, i ho faran amb la participació activa d’algunes de les seves llibreries, així com de les biblioteques locals.

Lleida
Abacus Lleida proposarà al públic tres activitats de caràcter familiar en el marc del primer certamen de Llibrestiu.

A les 12.00 hores tindrà lloc la presentació del llibre ‘Què veus, eriçó?’, un llibre ric en detalls, humor i imatges poètiques de la veïna de Balaguer Natasha Domanova. A més, tindrà lloc la realització en directe d’un seguit d’il·lustracions per part de l’autora. Es tracta d’una activitat recomanada a partir dels 4 anys.

A les 18.00 hores, serà el torn de la presentació del llibre ‘La Tina i la classe dels científics’, de Pagès Editors, a càrrec de la seva autora, la pediatra Pilar Riu. Es tracta d’una obra que permet descobrir als més petits respostes a moltes preguntes científiques que es poden fer, com ara perquè serveixen les vacunes, o perquè hi ha intoleràncies alimentàries. És una activitat adreçada a infants a partir dels 7 anys.

Seguidament, al voltant de les 19.00 hores, l’autor Jordi Villacampa presentarà el llibre ‘La ciutat dels nens i les nenes Llunicity’. A més de la signatura d’exemplars, Villacampa obsequiarà als presents amb una lectura de fragments d’aquesta obra, la segona part de ‘La nena que volia ser la lluna’, un llibre de referència per a les famílies que volen explicar la pèrdua d’èssers estimats entre els petits.

La llibreria la irreductible, tal com aquest diari anuncià fa uns dies, s’uneix a Llibrestiu amb dues propostes. Al voltant de les 19.00 hores, tindrà lloc la presentació del llibre ‘La companyia nòrdica’, de I’autor Albert Villaró, que comptarà amb la presència de l’escriptor Juan Cal. Seguidament, arribarà ‘La Gran lectura. Llegim Margarit’, una lectura continuada que vol homenatjar els poemes del segarrenc Joan Margarit. Tothom qui ho desitgi, pot participar en aquesta iniciativa posant-se en contacte amb l’equip irreductible.

Pel que fa a la llibreria El Genet Blau, especialitzada en llibres per infants i joves, prepara per al dia 15 de juliol tota una jornada plena d’activitats, que començarà a les 10.30 i s’estendrà fins a les 21.30 hores. Aquestes tindran lloc al Pati de les Comèdies, a tocar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

S’organitza un taller matinal de creació ‘Menjamitjons’, basat en el llibre ‘Els Menjamitjons’, de Pavel Srut, recomanat per a infants a partir de 6 anys. A la tarda, acollirà dues sessions de conta-contes: ‘Contestiu’, a partir dels 4 anys, i ‘Contes TU’, a base de narracions amb perspectiva de gènere.

A més, al llarg del dia hi haurà una càmera instal·lada a la llibreria oberta a tothom qui vulgui ser ‘Booktuber per un dia’, i expliqui el seu llibre preferit.

La llibreria La Fatal, per la seva banda, participarà en Llibrestiu amb dues propostes: una sessió de conta-contes infantil, que tindrà Meritxell Morera com interlocutora; i l’actuació musical en directe de David Esterri i en Pau Gairí.

Pel que fa a la llibreria Caselles, la seva aposta per Llibrestiu és la presentació de ‘Xiula la mort’, de Jaume Albert Ollé, amb la participació de l’historiador i documentalista submarí Josep Maria Castellví.

Tàrrega
La capital de l’Urgell, al seu torn, també participarà activament en aquesta primera edició de Llibrestiu, amb una forta presència de literatura femenina.

Ho farà de manera ‘comunitària’, dinamitzant el carrer del Carme des de les 18.00 a les 22.00 hores.

Les llibreries Estel i Sauret, l'associació de comerços i serveis de Tàrrega i Foment Tàrrega muntaran parades de llibres. A més, es comptarà amb la presència de dues escriptores, Montserrat Aloy, autora de ‘La flor groga’ i ‘Gàbies de vidre’; i Montse Rubinat, artífex de poemes i contes infantils.

En paral·lel, la Biblioteca Germanes Güell-Sala acollirà, a les 19.30 hores, la presentació del llibre ‘L’Univers divers’, de la mestra i logopeda Alba Bellart Castellví.

A les 20.00 hores, la llibreria Sauret organitza una signatura de contes a càrrec de Maria del Carme Estadella, autora d’‘El cant de les sirenes encara sona’ .

'Llibrestiu'

Les llibreries de Lleida i Tàrrega es preparen per celebrar el 1r ‘Llibrestiu’
comentaris