Lleida activa el Pla d'actuacions com a prevenció de l'onada de calor

Les altres temperatures han fet activar el Pla d'actuacions (POCSMLL) d'on destaquen tres areas d'actuació: l'àmbit de serveis socials, el departament de Protecció Civil i la regió sanitària Lleida
Una persona sense sostre protegint-se de la calor amb cartrons - Foto: Norma Vidal
photo_camera Una persona sense sostre protegint-se de la calor amb cartrons - Foto: Norma Vidal

L'Ajuntament de Lleida fa front a la pujada de temperatures, que poden superar els 41,7 graus aquest dimarts al Segrià, activant el Pla d'actuacions (POCSMLL). La paeria destaca tres areas d'actuació: l'àmbit de serveis socials, el departament de Protecció Civil i la regió sanitària Lleida. A més, s'ha posat a l'abast de tothom un mapa en línia on estan indicats els 61 refugis climàtics de la ciutat.

Àmbit de serveis socials

Des d'aquest area es realitzaran tasques de seguiment, avisos i atencions als usuaris del Servei d'Atenció a Domicili, Teleassistència, els Serveis Socials Bàsics i l'EAIA, l'Àrea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social, Centres d'atenció a persones amb discapacitats, allotjament per a dones i fills i filles en situació de violència masclista, atenció a persones temporeres, seguiment a majors de 90 anys, llars de jubilats i centres de dia municipals.

Departament de Protecció Civil

Està prevista la coordinació i participació en les tasques que correspongui de les persones vulnerables al cop de calor, que prèviament han estat censades. Per part dels agents cívics de l'Ajuntament, es reforça la divulgació de mesures preventives per pal·liar els efectes de la calor sobre la salut de les persones a nivell de carrer i durant el servei diari dels agents.

Regió sanitaria de Lleida

Coordinació entre el Pla Local d'Inclusió Social i Salut Pública, juntament amb Protecció Civil de l'Ajuntament, per als trasllats de malalts des del seu domicili a centres sanitaris que siguin necessaris

Comentaris