28.11.2022 |

Mollerussa converteix l'increment del 12,55% de l'IBI en ajuts de reactivació econòmica

Montalà creu que l'equip de Solsona preten  fer front a la greu crisi de tresoreria sense contemplar mesures eficient per contenir les despeses ordinàries i de personal  Bastons ha afirmat que no s’hi val a escudar-se en l’excusa que volen destinar la meitat de la pujada de l’IBI a ajuts econòmics i socials, ja que si l’equip de govern es dediqués al que toca no seria necessari.
Comerç de Mollerussa
Comerç de Mollerussa
Mollerussa converteix l'increment del 12,55% de l'IBI en ajuts de reactivació econòmica

L'Ajuntament de Mollerussa té previst destinar l'increment de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per habilitar un fons social de reactivació econòmica. Segons ha explicat aquest dimarts l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona el consistori preveu incrementar l'IBI del 0,71 al 0,80 el que generarà uns ingressos de 486.000 euros, dels quals 243.000 euros es destinaran a línies d'ajuts tant per a la ciutadania com també per als diferents sectors econòmics afectats per la crisi generada per la pandèmia.

Marc Solsona, ha concretat que aquestes línies d'ajut es definiran a partir de les propostes recollides en el document final del pla Reactivem Mollerussa, el qual està previst aprovar en el Ple ordinari que es farà al novembre. L'alcalde ha justificat la pujada per la necessitat de poder ajudar a revertir la crisi tot i haver tancat l'exercici del 2019 amb romanent negatiu i tenint en compte els efectes de la pandèmia en el pressupost municipal del 2020.
 

ERC i PSC s'oposen a l'increment de la pressió fiscal

Els portaveus de l'oposició no han tardat a replicar la decisió de l'equip de govern, en considerar que no és el moment d'incrementar la fiscalitat sobre els ciutadans, per resoldre la mala gestió del consistori, segons Engelbert Montalà d'ERC i Joel Bastons del PSC.

Els republicans es mostren sorpresos davant de la pujada del tipus impositiu actual de l'IBI que planteja l'equip de govern de JxCat, sobretot tenint en compte el context de crisi econòmica que està afectant la ciutadania i les empreses de Mollerussa, i sense proposar cap mesura de contenció de la despesa. Amb aquest increment, el govern de Marc Solsona preveu recaptar 486.047,46 euros per a fer front a la greu crisi de tresoreria que viu l'Ajuntament de Mollerussa, però sense contemplar mesures eficients per contenir les despeses ordinàries i de personal.

Ple Mollerussa 24 setembre 2020Per la seva banda Joel Bastons lamenta que patim un alcalde dedicat a rodes de premsa de partit mentre escura les butxaques dels seus veïns. Segons el portaveu socialista, el consistori preveu incrementar un 12,55% d'IBI i un 6,79% del de les escombraries, quan és el moment d'estar al costat de les famílies i les empreses de la nostra ciutat.

Bastons ha afirmat que tampoc no s'hi val a escudar-se en l'excusa que volen destinar la meitat de la pujada de l'IBI a ajuts econòmics i socials, ja que si l'equip de govern es dediqués al que toca no seria necessari. En aquest sentit, ha recordat que l'Ajuntament ha rebut 194.000 euros de la Diputació de Lleida i l'any passat se'n va gastar més de 600.000 en despesa corrent respecte el 2018; això demostra, com a mínim, una mala gestió de les arques municipals. Així mateix, Joel Bastons ha apuntat que vivim un moment crític pels proveïdors a Mollerussa, amb factures sense pagar des del mes de gener i ha lamentat que hem de patir un alcalde dedicat a les rodes de premsa de partit i a la crítica dels socis de govern de la Generalitat mentre escura les butxaques dels seus veïns i veïnes.

Per tot plegat, ha dit, el grup socialista demanem un pla de xoc urgent per controlar la despesa i solucionar la greu situació financera en la qual es troba l'Ajuntament de Mollerussa.

Mollerussa converteix l'increment del 12,55% de l'IBI en ajuts de reactivació econòmica
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement