04.04.2020 |
Territoris.cat

Mollerussa instal·la 37 càmeres de seguretat noves i en centralitza la vigilància a través de la Policia Local

Reforça el control al pavelló poliesportiu, a la biblioteca i a les piscines, mentre que preveu també al Parc de la Serra i a la nova estació d'autobusos, inclòs el pas soterrat

El sistema es canalitza a través d’una pantalla de 50 polzades des de la qual es controlen les diferents càmeres
El sistema es canalitza a través d’una pantalla de 50 polzades des de la qual es controlen les diferents càmeres
Mollerussa instal·la 37 càmeres de seguretat noves i en centralitza la vigilància a través de la Policia Local

L’Ajuntament de Mollerussa ha finalitzat la instal·lació de 37 càmeres de seguretat noves en diferents equipaments públics i n’ha centralitzat la vigilància a través d’un sistema de control ubicat a la prefectura de la Policia Local. Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Seguretat, Joan Ramon Domingo, i l’inspector en cap de la Policia Local, Joan Martínez. Solsona ha indicat que s’ha fet una important inversió en tecnologia de seguretat amb l’objectiu d’incrementar la vigilància i el control en equipaments municipals i oferir així més seguretat a la ciutadania. En aquest sentit, ha recalcat que es tracta de càmeres que enregistren el dia a dia dels punts on estan col·locades i que això, junt amb el fet que estan connectades directament a una central controlada per la Policia, fa que la intervenció pugui ser més ràpida i contundent davant les incidències que puguin produir-se, per exemple, als controls d’accés al complex de les piscines o a la biblioteca.Mollerussa Càmeres de Seguretat Mollerussa Texte  

En concret, aquest sistema, que es canalitza a través d’una pantalla de 50 polzades, podrà controlar les 9 càmeres que ja es van instal·lar durant l’any passat al complex de les piscines, les 12 que s’han col·locat a diferents punts del pavelló poliesportiu i les 10 que s’han acabat d’instal·lar a l’interior i l’exterior de l’edifici de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila. A aquestes càmeres, cal sumar també la renovació de les 4 càmeres exteriors de vigilància de l’edifici consistorial i les dues interiors, que s’han canviat per tal de poder-les integrar també a aquest sistema.

El consistori estudiarà també ampliar la mesura al Pavelló Firal, el Teatre L'Amistat i el Cruyff Court

Per tal de dur a terme aquesta actuació, ja es va dotar una partida al pressupost d’enguany de 12.000 euros, en la que també estan incloses les càmeres que es col·locaran pròximament per a la vigilància de l’edifici de serveis del Parc de la Serra. Per tal de dur a terme aquesta actuació, caldrà instal·lar un radioenllaç a la zona de la pista d’atletisme, ja que és un dels punts més elevats en terreny municipal i, aprofitant aquesta connexió, també es col·locaran dues càmeres més en aquest indret.

D’altra banda, les pròximes actuacions en aquest sentit que té previst dur a terme el consistori són la instal·lació de càmeres de seguretat a la nova estació d’autobusos així com al pas soterrat que la connectarà al carrer de Prat de la Riba i on ja està feta la preinstal·lació. El Pavelló Firal, on n’hi ha de provisionals, el Teatre L’Amistat i el Cruyff Court són altres de les instal·lacions on s’estan estudiant mesures d’aquestes característiques, segons ha indicat l’alcalde.

Comentarios