27.10.2021 |
Territoris.cat

Un total de 2.791 alumnes ompliran les aules a Mollerussa entre primària i secundària

A Sidamon el projecte del nou equipament pren forma i estarà enllestit pel pròxim curs, mentre que la nota negativa ha estat el tancament, de l’escola Rufí Bedoya d’Els Arcs, per no haver assolit la matrícula mínima de cinc alumnes

Inici Curs INTERIOR
En aquest curs s'han incrementat les peticions d'ajuts de menjador
Un total de 2.791 alumnes ompliran les aules a Mollerussa entre primària i secundària

El curs escolar ha començat a Mollerussa amb 1.648 alumnes de primària escolaritzats entre els centres Les Arrels, Ignasi Peraire, Pompeu Fabra i El Carme. Mentre, en el cas de secundària, són 1.143, repartits entre els instituts La Serra, Terres de Ponent i La Salle.

El curs comença a la capital del Pla d'Urgell amb l'ampliació del pati i noves instal·lacions de l'equipament esportiu, a l'escola les Arrels, i, amb nou poliesportiu, a l'escola Ignasi Peraire. Ambdós equipaments estaran enllestits aquest any i els podran compartir amb la resta de la ciutadania.Inici Curs RECURS

Pel que fa a la resta de la comarca,  Sidamon inicia un nou curs sense escola, però amb el projecte del nou equipament que pren forma i que estarà enllestit pel pròxim any escolar. Les obres del centre educatiu, la nova escola El Timó, permetrà ampliar el nombre de places fins a un centenar. La nota negativa ha estat el tancament, de l’escola Rufí Bedoya d’Els Arcs, per no haver assolit la matrícula mínima de cinc alumnes.

A la demarcació de Lleida, el nou curs escolar arranca amb un total de 79.278 alumnes, una xifra que significa fins a 1.310 més que l'anterior. També s'inicia amb tres professors més, situant-se en els  4.790, mentre que s'incrementen així mateix les sol·licituds de beques menjador que pugen a 5.711.

Destaca a les dades d'aquest curs acadèmic, l'obertura de l'escola de Salàs de Pallars així com l'estrena de l'institut La Valira, a la Seu d'Urgell, que ha començat les classes amb 46 alumnes de primer d'ESO.

Obre amb normalitat el col·legi Gaspar de Portolà de Balaguer

D'altra banda, el col·legi Gaspar de Portolà de Balaguer ha obert amb normalitat les seves portes, després que la família que va demanar més hores en castellà per als seu dos fills, hagi decidit fer marxa enrere. 

Pel que fa als mòduls prefabricats, als centres de Lleida hi haurà fins a 55 instal·lacions d'aquest tipus a l'INS d'Alcarràs, l'ESC Mont-roig de Balaguer, l'ESC Pinyana de Lleida, l'INS La Serra de Mollerussa, l'ESC Marinada de Vilanova de Bellpuig i l'INS Joan Solà de Torrefarrera. 

També ha començat aquest dilluns el curs a la Universitat de Lleida (UdL) i ho ha fet amb la novetat de l'estrena del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal. 

 

Un total de 2.791 alumnes ompliran les aules a Mollerussa entre primària i secundària
comentaris