23.08.2019 |
Territoris.cat

La planta de purins de Miralcamp reobrirà a mitjans d'any i crearà 27 llocs de treball

La instal·lació tractarà a l’any més de 110.000 tones de residus orgànics de la zona i produirà fins a 10.000 tones anuals de fertilitzant orgànic que es destinarà principalment a l’exportació

Planta de purins de Miralcamp
Planta de purins de Miralcamp
La planta de purins de Miralcamp reobrirà a mitjans d'any i crearà 27 llocs de treball

L’empresa energètica Audax, que ha adquirit la planta de purins de Miralcamp, preveu reprendre l’activitat a mitjans d’aquest any utilitzant biogàs per generar electricitat d’origen 100% renovable, segons un comunicat difós per la companyia.

La planta contribuirà amb el seu funcionament, continua la firma, a la gestió mediambiental de més de 110.000 tones a l’any de residus orgànics (purins) “en una zona amb una alta concentració ramadera”.

La reobertura de la planta de Miralcamp comportarà la creació de 12 nous llocs de treball directes i entre 10 i 15 d’indirectes a la comarca, segons va precisar l’empresa Audax en el comunicat.

La instal·lació, batejada amb el nom de Audax Green, compta amb 5 motors de 3 megagawats de potència cadascun que produiran 120.000 megawats per hora a l’any, la qual cosa equivaldria a abastir anualment al consum energètic de 70.000 ciutadans i suposarà una reducció de 6.500 tones d’emissions de CO2.

La planta també produirà a partir d’ara fins a 10.000 tones anuals de fertilitzants orgànics que es destinaran principalment a l’exportació.

Comentarios