28.11.2021 |
Territoris.cat

El No Surrender Festival espera poder fer a Mollerussa l'edició més multitudinària

El certamen que ret tribut a Bruce Springsteen retorna al format de dos dies programant un cartell de concerts

No Surrender Festival presentació Mollerussa
Josep Maria Pons i Antoni Tolmos, del No Surrender Festival, amb l'alcalde, Marc Solsona, i la regidora de Cultura, Raquel Pueyo, amb el cartell de la 4a edició - ACN
El No Surrender Festival espera poder fer a Mollerussa l'edició més multitudinària

Els organitzadors del No Surrender Festival esperen que Mollerussa pugui acollir l'edició més multitudinària d'aquest esdeveniment i aplegar unes 5.000 persones entre músics i públic. El seu impulsor, Josep Maria Pons, ha assenyalat que l'objectiu és que el festival sigui referent a Ponent però també que el certamen que ret tribut a Bruce Springsteen es converteixi en el més important de tot Europa. La quarta edició recupera el format original de dos dies i per això s'han programat concerts pel divendres 26 de juny i també pel dissabte 27, després de fer la gravació, enguany nocturna, de la cançó del Boss que interpretaran més de 1.000 músics, Dancing in the Dark.

El canvi d'emplaçament de Vilanova de Bellpuig a Mollerussa

Pons ha qualificat com un pas lògic que el festival s'hagi traslladat del municipi on va néixer, Vilanova de Bellpuig, a la capital de comarca, Mollerussa, per tal de poder créixer i sobreviure. De la seva banda, el director artístic del No Surrender Festival, Antoni Tolmos, ha qualificat de pas natural el canvi d'ubicació per poder garantir la seguretat de les més de 1.000 persones que participen actuant al certamen.

A la tercera edició del No Surrender Festival, que va tenir lloc el 29 de juny de l’any passat, un total de 1.240 músics (cantants, guitarres, baixos, bateries, teclats i vents) van interpretar la cançó ‘Glory Days’ de Bruce Springsteen al camp de futbol de Vilanova de Bellpuig

A banda del canvi d'ubicació, Pons ha recordat que l'altra gran novetat d'aquesta quarta edició és que la gravació de la cançó serà a la nit i per això hi haurà una il·luminació especial que sortirà des de l'escenari. Tolmos també ha valorat positivament el fet de gravar de nit per evitar la calor infernal que es va registrar l'any passat. Per això ha considerat Dancing in the dark com la cançó ideal i ha assenyalat que al web del festival ja hi ha disponible el material per tal que els músics la puguin començar a treballar.

Les novetats de la nova edició

El festival es farà al Parc de la Serra de Mollerussa, en una àmplia zona on es combinaran els concerts i l'espai per a l'acampada, els caravanes i també un lloc amb serveis com dutxes. La idea de l'organització és atraure el màxim de públic possible durant dos dies i per això s'ha apostat per un cartell musical amb bandes de tribut a Springsteen i també Queen reconegudes a nivell internacional. Es tracta de Momo, Sergio Gisbert & The Jack's i Blood Brothers. El cartell l'acaba de configurar I-Nuits, un grup de la comarca que fa versions de rock alternatiu. El 16 de juny també tindrà lloc al centre de Mollerussa el No Surrender Kids, una jornada adreçada als menors de 16 anys que vulguin començar a practicar la cançó i perdre la por escènica.

Les entrades per participar estan disponibles des del dimarts a un preu de 22 euros, que inclou els dos dies per als qui vulguin actuar i 15 euros al dia o 18 pels dos dies per al públic general. Segons Pons, són preus assequibles per fer que assisteixi el màxim de gent possible. Fins al moment, l'organització ha rebut peticions d'assistència de diversos països com Irlanda, Anglaterra, Itàlia, França, Alemanya i els EUA.

 

El No Surrender Festival espera poder fer a Mollerussa l'edició més multitudinària
comentaris