01.03.2021 |
Territoris.cat

14 I 21 MARÇ

Les dones, les protagonistes del primer Yaxare Solidar Fest d'Alpicat

L'acte principal de la trobada tindrà lloc el 21 de març 
festival alpicat
Alguns dels músics que intervindran al Yaxare Solidar Fest
Les dones, les protagonistes del primer Yaxare Solidar Fest d'Alpicat

Els dissabtes 14 i 21 de març tindrà lloc a Alpicat la primera edició del Yaxare Solidar Fest, iniciativa solidarària que pren la música com a altaveu per a les dones de Gàmbia.

Es tracta d'una cita organitzada per l'ONG Alpicat Solidari que tindrà lloc dos dissabtes consecutius del mes de març, el 14 i el 21. 

Yaxare significa ‘dona’ en soninke, la llengua d’una de les ètnies majoritàries de Gàmbia

El dissabte 14 de març, a partir de les 20.00 hores, la Sala Petita de la Unió d'Alpicat acollirà l'actuació musical de la cantautor Meritxell Gené, l'artista d'Alpicat El Fill del Mestre i el guitarrista basc estaclert a Lleida Txabi Abrego.

El dissabte 21 de març serà el moment del plat fort, el rovell de l'ou del festival. A partir de les 21.30 hores, pujarà a l'escenari de La Unió la banda lleidatana SonSonite, que versiona clàssics de la música cubana; i Ahyvin Bruno. Seguidament, serà el torn de la banda reggae valenciana Candela Roots i Tremenda Jauría, col·lectiu madrileny de música urbana. Tancarà la nit la rapera Ponentina Elane, a partir de les 00.30 hores.

Alpicat Solidari vol aprofitar el concert per posar en valor la creació de les dones en tots els àmbits i la sororitat

A banda dels dos plats forts musicals, acompanyarà el Yaxare Solidar Fest l'exposició 'Dones en Moviment' (que s'inaugurarà el dia 14 de març a les 19.30 hores), que comptarà amb una selecció de 50 obres d'arreu del món que utilitzrn l'humor gràfic com a gènere periodístic visual; i la projecció del documental 'Les resilients' (21 de març, a les 19.30 hores), que mostra una part de l'escena musical feminista nascuda en els darrers temps a Catalunya.

Part dels beneficis de la venda d’entrades es destinaran a un projecte gestionat a Gàmbia per l’ONG Alpicat Solidari

Cartell

Les dones, les protagonistes del primer Yaxare Solidar Fest d'Alpicat
comentaris