21.10.2019 |
Territoris.cat

I Premi Arts Audiovisuals IEI a la mostra Som Cinema 2015

El camí més llarg per tornar a casa, guardonat amb el Premi Millor Llargmetratge de Ficció, dotat amb 5.000 euros, mentre que Aún hay tiempo s'emporta el Premi Millor Curtmetratge de Ficció 

Els guanyadors de la sisena edició de Som Cinema
Els guanyadors de la sisena edició de Som Cinema
I Premi Arts Audiovisuals IEI a la mostra Som Cinema 2015

A l’acte de cloenda celebrat al Cafè del Teatre de Lleida el passat diumenge es van mencionar els Premis del Palmarès i seguidament es va poder veure la sessió Primer Tast que va posar punt final a la 6a edició de La Mostra de Cinema i Audiovisual Català.

El jurat en la categoria Ficció, format per Santiago Lapeira, Alícia Pérez i Blai Morell, ha decidit guardonar l’obra El camí més llarg per tornar a casa amb el Premi Millor Llargmetratge de Ficció, I Premi Arts Audiovisuals IEI, amb una dotació de 5.000 euros. El llargmetratge dirigit per Sergi Pérez i produït per Niu d’Indi i No hay banda, va obtenir el Premi Pepón Coromina per l’Acadèmia del Cine Català l’any 2015.

També s’ha  entregat el Premi Millor Curtmetratge de Ficció Som Cinema 2015 a l’obra Aún hay tiempo amb una dotació de 500 euros. El curtmetratge de ciència-ficció escrit i dirigit per Albert Pintó i ESCAC FILMS, va obtenir el Premi Best Fantasy and Best Short Film (Millor Fantasia i Millor Curtmetratge) en el Granite Planet International Film Festival de Canadà i el Premi al Millor Guió en la 3a edició del CORTOS CON K, Festival de Curtmetratges de Terror i Fantàstic de Barcelona l’any 2015.

En la secció documentals, el jurat va guardonar 'El gran vol' i 'Soleà, els néts dels altres catalans'

En la secció documentals, el jurat, format per Oriol Porta, Sandro Machetti i Oriol Bosch, ha guardonat l’obra El gran vol amb el Premi al Millor Documental llarg dotat amb 1.000 euros i el Premi al Millor Documental curt a l’obra Soleá, els néts dels altres catalans amb una dotació de 500 euros.

L’obra El gran vol, escrit i dirigit per Carolina Astudillo, va obtenir el premi Biznaga de plata al Millor Documental en la 18a edició del Festival de Cine Español de Málaga 2015.

El curtmetratge documental Soleá, els néts dels altres catalans, dirigit pels estudiants de 4t del grau en Comunicació Audiovisual de la UPF Marc Hernández, Maria Llinás, Natalia Morales i Marta Vivet i produït per la Universitat Pompeu Fabra, va obtenir el Premi a Millor Guió en els Premis SGAE Nova Autoria 2015.

L'acte de lliurament de premis, presentat per Jordi Villacampa, va comptar amb la participació i la presència de la tinent d'alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports de la Paeria, Montse Parra; Montse Macià, directora de l'Institut d'Estudis Ilerdencs; el director de la Mostra, Manel Montañés, i els jurats Alícia Pérez, Oriol Bosch i Sandro Machetti.

Comentarios