Imprimir

Primera gran nevada important al Pirineu a les portes del mes de febrer

pirineus | 30 de de gener de 2015

Imatge dels carrers de Vielha avui. EmergenciesCatalunya. @emergenciescat
Imatge dels carrers de Vielha avui. EmergenciesCatalunya. @emergenciescat

Ha arribat tard però, finalment, ha arribat. La primera nevada important a tot el Pirineu s'ha fet esperar i tampoc ha estat tan intensa com s'anunciava però a cotes altes ha estat generosa i especialment al Pallars, a la Ribagorça i a l'Aran. S'esperen precipitacions durant tot el cap de setmana.

Aquest divendres és obligatori l'ús de cadenes en una desena de carreteres pirinenques. La neu i el gel han provat alguna sortida de via, per la qual cosa cal circular amb precaució. Els equipaments són obligatoris per travessar el Port de la Bonaigua (C-28), per accedir a Beret (C-142b), per accedir a Esterri d'Àneu (C-147), d'Escaló a la part nord del Pallars (C-13), de Bono a Vielha (N-230), de Bossòst a la frontera (N-141) i al Pont de Suert (L-500) i la Vall de Boí (L-501) i per accedir a Coll de Pal (BV-4024).

A Andorra, l'Agència de Mobilitat informa que calen equipaments especials a la CG2 a partir d'Encamp, a la CG3 des de la Massana i a l'accés des de França (RN-22). A més a més, s'ha tallat el pas pel coll del Pimorent, a l'Alta Cerdanya.

La neu segueix caient i cada cop la cota es situa més avall. Aquesta neu era necessària i molt esperada a les estacions d'esquí que han tingut un començament de temporada difícil. La darrera nevada que va caure va venir acompanyada d'una forta ventada que es va emportar la majoria de la neu nova que havia caigut.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/altres-noticies/primera-gran-nevada-important-pirineu-portes-mes-febrer/20150130194510015911.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]