06.12.2019 |
Territoris.cat

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell rep al llarg de l'any més de 2.000 escolars d'una vintena de centres

L'increment de visites escolars durant el passat curs, va motivar que els responsables de l'equipament, es plantegessin adequar els audiovisuals i la visita guiada a aquest públic.

Visita a la remodelació de l'Espai Cultural del canals d'Urgell de les autoritats.
Visita a la remodelació de l'Espai Cultural del canals d'Urgell de les autoritats.
L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell rep al llarg de l'any més de 2.000 escolars d'una vintena de centres

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell ha inaugurat aquest dimarts una nova proposta museística dedicada al públic infantil, iniciativa que pretén fer més atractiva i entenedora la visita al Museu de l'Aigua, per als escolars. L'equipament ha aprofitat aquesta incorporació per remodelar els equipaments audiovisuals i tecnològics, que funciones des de la seva inauguració l'any 2003, amb una inversió de 97.000 euros, que s'han finançat en un 80% amb ajuts del programa Leader.

La proposta didàctica està protagonitzada per la gota d'aigua, que porta per nom Gaia, i que forma part de la projecció, el Conte de la Vida, que completa la visita que guia una canalera. Aquest personatge acompanya als infants en el recorregut per la història dels Canals d'Urgell que es representa en l'espai.

L'acte de presentació de la reforma i adaptació de l'equipament ha comptat amb la presència del president de la Diputació Joan Reñé, al qui han acompanyat els presidents del Consell Comarcal i els Canals d'Urgell, Josep Maria Huguet i Ramón Carné, respectivament, així com l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona. També han assistit a l'acte els alcaldes de la Comarca, que han completat la visita a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell amb un recorregut pels equipaments comarcals, l'abocador de Castellnou i la planta de tractament de Fondarella, i al Centre d'Interpretació de Cal Sinén a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

El Museu de l'Aigua ha dut a terme aquesta remodelació, al marge de la necessitat tecnològica, per fet que el passat curs es van incrementar considerablement les visites escolars, i per aquest motiu es va decidir d'adaptar els continguts per als alumnes infantils i del cicle inicial de primària, entre 3 i 9 anys.

image001La directora Maribel Pedrol, va proposar adequar la visita a l’edat dels alumnes, amb un material que ajudés a entendre la realitat del projecte dels Canals, fugin de la dura realitat que va significar la construcció de la infraestructura. És per aquest motiu que el fil conductor de la visita són unes animacions amb personatges de dibuixos animats.

Joan Reñé ha explicat que aquest espai va néixer al seu moment amb la voluntat de fer un reconeixement col·lectiu als nostres avantpassats que amb els seus valors, sacrifici i treball van fer possible la construcció dels Canals d’Urgell, creant una zona, avui dia admirada, reconeguda i envejada per molts llocs.

No obstant això, el president de la Diputació de Lleida ha afegit que els temps avancen i és convenient adaptar-se a les noves tecnologies i realitats i ha felicitat l’Espai Cultural per fer aquesta adaptació amb explicacions més senzilles i directes que arriben als infants per tal que coneguin aquesta realitat vinculada al Canal d’Urgell.

Comentarios