Alumnes de l'Institut Mollerussa enjardinen el Palau d'Anglesola

L’actuació s’emmarca dins el conveni que es va establir entre l’Ajuntament del Palau i l’IES Mollerussa, mitjançant el qual l’Institut manté un viver d’arbres i arbustos ornamentals d’espècies autòctones.

Alumnes IES Mollerussa que realitzen els treballs d'enjardinament al Palau d'Anglesola.
photo_camera Alumnes IES Mollerussa que realitzen els treballs d'enjardinament al Palau d'Anglesola.

Alumnes de segon curs del grau de Jardineria de l’Institut Mollerussa han enjardinat un talús al parc del davant de la sala de vetlla del Palau d’Anglesola, els alumnes han plantat un centenar d’arbusts de l’espècie anomenada espí groc.

L’actuació s’emmarca dins el conveni que es va establir l’any passat entre l’Ajuntament del Palau i l’IES Mollerussa, mitjançant el qual l’Institut manté un viver d’arbres i arbustos ornamentals d’espècies autòctones amb els quals l’Ajuntament del Palau efectua plantacions en noves zones verdes, així com la reposició d’exemplars en parcs ja existents.

L'alcaldessa del Palau d'Anglesola Montserrat Meseguer va explicar que el procés de cura en viver i la posterior plantació de les plantes al seu lloc definitiu va a càrrec dels alumnes de jardineria de l’IES Mollerussa, que tenen així l’oportunitat d’efectuar pràctiques reals, ja que el resultat del seu treball té un objectiu útil i reconegut. Meseguer va afegir que les plantes que hem plantat al municipi són de l’espècie de l’espí groc (Hippophae rhamnoides), una espècie autòctona que es troba amenaçada a causa del retrocés en el seu hàbitat natural. Es tracta d’una planta resistent, de gran interès en restauració paisatgística, indicada en talussos i pendents per la seva capacitat de retenció del sòl.

Comentaris
Més a Comarca