25.02.2021 |
Territoris.cat

Arranca la primera edició de Firacamp i la Festa de la Floració

Els factors que controlen el consum de fruita, van inaugurar aquest dimecres les jornades de la primera edició de Firacamp de Miralcamp.

Melcior Claramunt i els membres de l'organització de Firacamp de Miralcamp.
Melcior Claramunt i els membres de l'organització de Firacamp de Miralcamp.
Arranca la primera edició de Firacamp i la Festa de la Floració

Si la meteorologia no ho impedeix, i els organitzadors han assegurat que no, Miralcamp prepara la primera edició de Firacamp i la Festa de la Floració, una iniciativa que vol donar a conèixer l'activitat comercial i industrial del municipi, així com de la comarca del Pla d'Urgell.

L'acte inaugural de Firacamp el presidirà el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries Domènec Vila, el dissabte dia 5 a les 8 de la tarda, i tot seguit es dura a terme un tast-maridatge amb vins del Riu Corb, i clourà el primer dia un sopar temàtic amb fruita, al pavelló poliesportiu.

El certamen concentrarà els actes en el diumenge 6 d'abril, amb un programa que compaginarà l'oferta expositiva i les activitats de lleure. Les propostes començaran a les 9 del matí amb una sortida en bicicleta pel terme municipal, i al llarg del matí es duran a terme passejos en carruatge. Es completarà el programa amb un taller d'apicultura que impartiran els experts de l'empresa Navés, per continuar amb un taller e cuina amb les propostes del cuiner local Jordi Pallàs, i un taller de ceràmica que impartirà Mar Pallàs.

El visitant també podrà participar en la ruta de carruatges de cavalls i la visita guiada al molí d'oli de Cal Jan, així com en el taller de llaminadures de Cal Senzill i la demostració de cuina de proximitat de Joel Castanyé del restaurant Resquitx i la Boscana.

Malgrat que la majoria d'actes se celebrin el dia 6, el programa de jornades tècniques es va inaugurar aquest dimecres, amb la xerrada sobre l'Anàlisi dels factors que controlen el consum de fruita. El vessant tècnic continuarà el divendres 4 d'abril, amb la jornada Les abelles com a agent pol·linitzador de cultius i conservadores del medi natural.

Arranca la primera edició de Firacamp i la Festa de la Floració
comentaris