20.01.2022 |
Territoris.cat

Golmés seu de l'assemblea general de Càritas diocesana de Solsona

La situació econòmica incrementa la demanda d'assistència de persones i famílies catalanes, per la qual cosa Càritas representa un suport social de proximitat que ajuda a millorar les condicions de vida, i superar dificultats.

Assemblea General de Càritas Diocesana de Solsona a Golmés
Assemblea General de Càritas Diocesana de Solsona a Golmés
Golmés seu de l'assemblea general de Càritas diocesana de Solsona

Golmés va reunir aquest dissabte, un centenar de representants i voluntaris locals en l'Assemblea General de Càritas Diocesana de Solsona, un acte que va tenir lloc en el Teatre Casal. La jornada es va iniciar amb la presentació de l'estat de comptes i la memòria de l'any 2013.

Els participants es van reunir en grups de treball, per posar en comú les seves experiències, i les necessitats i realitats dels municipis als quals representaven, propostes que més tard es posarien en comú i es traslladen al bisbat, per tal d'aprovar la seva aplicació i finançament.

Segons el president de Càritas Josep Vidal, encara que des de l'economia i la política es pretengui fer creure que existeixen brots vers de millora econòmica, en el dia a dia de la ciutadania no és així, tal com es fa pales en l'increment de demanda d'ajuts a Càritas. I en aquest sentit Vidal va afegir que el perfil de demandant està canviant, cada cop creix més l'usuari autòcton en detriment de l'immigrant, el que demostra que el nivell d'ocupació continua essent insuficient.

Vidal va destacar la gran força que representen els voluntaris, el que fa possible que amb pocs diners es pugui fer moltes coses, tot i així Vidal va recordar que l'obligació és de l'administració, i Càritas ha d'ajudar però no suplir.

Càritas porta a terme programes d'actuació en l'àmbit de la vellesa, en el que el passat any va atendre al voltant de 813 persones en la diòcesi de Solsona, amb actuacions de l'àmbit de l'acompanyament. També actua en l'àmbit de l'alimentació, de la pobresa energètica, o en el suport a l'ensenyament.

Càritas va destinar el passat any, un total de 907.713 euros als diferents programes, que van beneficiar a 10.795 persones, respecte al Pla d'Urgell el pressupost va ser de 64.455 euros, una dotació que va permetre atendre a 872 persones.

Golmés seu de l'assemblea general de Càritas diocesana de Solsona
comentaris