Bellvís ja compta amb l'anella original de Cal Bufalà

La família López Llauder, va lliurar al municipi de Bellvís l'anella original de la casa pairal de Cal Bufalà, en un acte que es va celebrar en el marc de la dissetena edició dels Firals.

L'alcalde Francesc Fabregat, recull l'anella original, dels descendents de Cal Bufalà.
photo_camera L'alcalde Francesc Fabregat, recull l'anella original, dels descendents de Cal Bufalà.

Disset anys ha esperat el municipi de Bellvís, ha recuperar l'anella original de Cal Bufalà, el símbol al voltant del que gira tota la celebració de la festa dels Firals, que es va celebrar aquest cap de setmana.

La família López Llauder feia més de cinquanta anys que custodiava l'anella, i el municipi en tenia una rèplica, a partir d'aquest diumenge, els descendents dels Bufalà seran els que tindran la rèplica com a record dels seus avantpassats, i el consistori guardarà l'original. Segons l'alcalde Francesc Fabregat, l'anella es conservarà al consistori, fins que es consolidi l'exposició permanent que està prevista al Casal Cultural Sebastià Serrano.

El lliurament de l'anella va ser un dels actes més destacats de la celebració dels Firals, va tenir lloc en el decurs del bateig i la missa, acte en el qual hi van participar els membres de la família i l'alcalde Francesc Fabregat que va recollir l'anella.

Una edició que, segons Fabregat, ha denotat un important canvi generacional, amb una participació de més de 350 personatges, que representen la llegenda al llarg del cap de setmana. Des de divendres i fins diumenge Bellvís i els Arcs van retrocedir al segle XVII, per recordar l'entrada de les tropes de Felip V, i el que va significar aquest fet. A tot això s'incorpora la llegenda de l'anella de Cal Bufalà.

Petits i grans és converteixen en personatges que fan possible recuperar la tradició popular, i sorprendre a centenars de persones que segueixen l'espectacle al llarg de tot el cap de setmana.

Una festa que ja forma part de l'agenda de celebracions populars i que projecta el Pla d'Urgell arreu de Catalunya. 

  

comentaris