Benestar Social i Família signa convenis amb els consells comarcals per impulsar polítiques de joventut als municipis

El Departament de Benestar Social i Família destinarà 356.998 euros als consells comarcals de la demarcació de Lleida per impulsar polítiques de joventut al territori. El director general de Joventut, Toni Reig, ha signat aquest dimecres a Lleida els convenis amb els presidents dels consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, el Solsonès i l’Urgell.
photo_camera Francesc Fabregat va participar en representació del Pla d'Urgell.

La concessió d’aquests ajuts seguirà garantint que cada comarca disposi d’un Servei Comarcal de Joventut que, sota la direcció d’un responsable, és l’encarregat de dirigir, dissenyar, coordinar i avaluar els programes recollits al Pla Comarcal de Joventut. Aquests plans recullen tots els programes adreçats als joves, i s’elaboren atenent a l’especificitat del territori. Entre d’altres qüestions, permeten oferir assessorament i suport tècnic als ajuntaments i promouen l’elaboració de plans locals de joventut.

En aquest sentit, Toni Reig ha destacat que
els ens locals són la nostra prioritat estratègica per fer efectives les polítiques de joventut.
 
Una de les novetats dels convenis signats és que passen a ser anuals, i no biennals com fins ara. Això permetrà donar una major flexibilitat a l’hora de valorar la tasca efectuada durant l’any de vigència del conveni i ajustar les previsions i condicions de la seva renovació. Benestar Social i Família preveu que 146 municipis de les comarques de les comarques de Lleida comptin el 2012 amb un Pla Local de Joventut i amb personal de referència per dur a terme aquestes polítiques.


Comentaris
Més a Comarca
Entering on the requested page Skip advertisement