23.05.2022 |
Territoris.cat

Cap de setmana de reivindicacions sobiranistes al Pla d'Urgell

ANC Pla d'Urgell va convocar a la comarca per tal d'assajar la V de l'11 de setembre i al mateix temps animar a la participació en l'acte central a Barcelona.

Al voltant d'un miler de persones participen en l'assaig de la V a Mollerussa.
Al voltant d'un miler de persones participen en l'assaig de la V a Mollerussa.
Cap de setmana de reivindicacions sobiranistes al Pla d'Urgell

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha dut a terme un seguit d'accions en els municipis de la comarca, aprofitant les festes majors, per tal d'animar a la participació en l'acte de l'11 de Setembre a Barcelona. Per altra banda també s'han organitzat actes de caràcter sobiranista amb la hissada d'estelades, amb l'objectiu d'expressar la voluntat del territori, de poder celebrar la consulta el 9 de novembre.

La majoria dels municipis de la comarca han volgut expresar el desig popular amb l'hissada de símbols, bé sigui senyeres o estelades, i el darrer en fer-ho va ser Sidamon. En un acte impulsat per l'ANC local, es va hissar l'estelada en el jardí que es troba a l'entrada del municipi, un acte que va posar el colofó a la celebració de la festa major. Al voltant d'un centenar de veïns es van reunir per participar en l'acte i expressar la seva voluntat de decidir el futur de Catalunya.

Per altra banda, l'ANC Pla d'Urgell, va convocar a la comarca a Mollerussa, per tal de celebrar l'assaig de la V de l'11 de Setembre, un acte central en el qual van participar al voltant d'un miler de persones, L'acte va comptar amb la participació del coordinador de l'ANC del Pla d'Urgell, Joan Talarn i el periodista i vicepresident d'Òmnium Cultural, Vicent Sanchis

En el decurs dels parlaments, que es van dur a terme després de l'assaig de la V, Joan Talarn va animar a tothom, a desplaçar-se per la Diada a Barcelona. Per la seva banda Sanchis, va fer una crida a mantenir la unitat dels partits polítics, demanant que no es barallin ni s'arronsin, perquè nosaltres no ho fem. També va dir d'estar atents per si calia donar una resposta popular a les decisions del Tribunal Constitucional si volen impedir la votació del 9N que va dir que s'havien de fer per "la llibertat i la dignitat que volem pel nostre país".

L'acte va comptar amb la participació de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, que va obrir la celebració amb una ballada de sardanes. i el grup Tabalats de MollerussaSaltimbankis de Bellvís, van animar la cercavila pels carrers de Mollerussa. Un sopar popular i el concert acústic de Lexu'sDesbagats i Ball The Raska, van posar el punt final a l'acte.

Cap de setmana de reivindicacions sobiranistes al Pla d'Urgell
comentaris