La cara i la creu de l'inici del curs escolar al Pla d'Urgell

Els pares i mares de l'escola El Timó de Sidamon mostren la seva indignació, en començar un nou curs en les mateixes condicions precàries, malgrat disposar d'un projecte executiu del nou centre.

La pancarta que van penjar els pares i mares, i les armilles de protesta a Sidamon.
photo_camera La pancarta que van penjar els pares i mares, i les armilles de protesta a Sidamon.

El Pla d'Urgell ha començat aquest dijous el curs escolar, amb el protagonisme de ser l'única comarca lleidatana que ha pogut estrena equipaments educatius, concretament el nou edifici de l'escola Les Arrels de Mollerussa.

Una primera fase del projecte que es completarà el pròxim curs, que ha permès traslladar 80 dels 181 alumnes que ha matriculat el centre aquest curs. El curs vinent està previst que es completi el trasllat, així com les obres de nous mòduls que permetran completar el projecte.

La directora del centre Núria Calvís, ha manifestat que després de molta espera, finalment deposen d'una nova escola, amb equipaments magnífics, que aporten funcionalitat, i qualitat, en tots els sentits, i per altra banda afegeix que espera que ben aviat puguin tenir tots els alumnes junts.

L'escola Les Arrels continua l'activitat amb més d'un centenar d'alumnes a l'edifici de Cal Duch, on va començar la seva singladura educativa, i que amb pocs anys s'ha vist desbordat per l'increment de matrícula.

La creu de l'inici del curs, o el viacrucis educatiu, el viuen les famílies de Sidamon, que després de més d'una dècada esperant un nou centre, de promeses, de cessions de terrenys, de projectes executius aprovats, comencen un nou curs en condicions precàries. Una escola que ja ha viscut, curs darrere curs, reformes, remodelacions, ocupació d'espais municipals, sense poder disposar d'unes noves instal·lacions.

Els pares i mares, han mostrat aquest dijous el seu malestar, amb una pancarta monumental a l'entrada de l'escola, i vestint armilles d'obra per acompanyar als escolars en el primer dia d'escola.

Els pares i mares consideren que les condicions en què es troba l'escola, es per tancar-la, si es tractés d'una empresa, tal com es podia llegir en la pancarta.

Al Pla d'Urgell han començat el curs 20 centres d'infantil i primària amb una matrícula que supera els 2.100 alumnes, dels quals 1.640 estudiaran en les quatre escoles de Mollerussa.

comentaris