El Pla d'Urgell respira ambient sobiranista en la Diada de l'11 de Setembre

Un gran nombre de municipis de la comarca van organitzar actes culturals i de lleure, per aquells que no van poder participar en la Via Catalana.

Castellnou de Seana va encendre una estelada per commemorar la Diada.
photo_camera Castellnou de Seana va encendre una estelada per commemorar la Diada.

Amb la voluntat de compaginar l'acte nacional de la Via Catalana, un gran nombre de municipis del Pla d'Urgell, van ajustar els horaris de les activitats de la Diada de l'11 de Setembre, per facilitar la participació en la convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana.

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell, com és habitual, va avançar l'acte de la Diada, per tal de no coincidir amb la resta dels municipis, una celebració que va protagonitzar la glossa del coordinador de la Via Catalana cap a la Independència, Ferran Civit.

El Casal Popular l'Arreu va organitzar un any més la Marxa de Torxes per la Independència, un acte en el qual hi va col·laborar, l'Ateneu Popular de la Plana d'Urgell, i l’ANC Pla d’Urgell. També hi van participar l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, i la colla de bastoners de l'Arreu.

Mollerussa va celebrar l'acte central al Parc Municipal, amb la participació de les entitats locals, i la glossa de Josep M. Solé Sabaté, i l'acompanyament musical de l'Orfeó Renaixença.

Per la seva banda Castellnou de Seana va commemorar la Diada amb una encesa d'espelmes que van configurar una gran estelada, un acte que va estar seguit per més de 250 persones, i amenitzat per la Colla Gegantera local. La celebració es va cloure amb un sopar popular i concert de les bandes Kinton Cloud i Pingoats.

L'ateneu Golmessenc, també es va voler avançar a la Diada, organitzant una sardinada popular i una marxa de torxes. Les activitats van continuar l'11 de Setembre amb tallers infantils, organitzats per l'Associació El Gabatxet, que van pintar una gran estelada. La celebració també va finalitzar amb un sopar popular al Pavelló Salvador Ezquerra amb la participació de prop de nou-centes persones.

Ivars d'Urgell va commemorar la Diada amb l'ofrena al monument dels Herois del 1714, i les tradicionals cassoles al Camp Municipal d'Esports, en les quals hi van participar més de 250 persones.

Vila-sana va aprofitar la Diada per fomentar l'esport i el contacte amb la natura, amb una sortida en bicicleta que va finalitzar al Parc del Plataner, en aquest indret va tenir lloc la lectura del manifest, i tot seguit es va dur a terme el sorteig d'una bicicleta entre tots els participants. A la tarda es va organitzar una Cadena al voltant del Plataner Centenari, en suport a la Via Catalana.

Comentaris
Més a Comarca