07.03.2021 |
Territoris.cat

El Centre d'Interpretació de Cal Sinén pren forma amb un punt d'informació

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha aconseguit que el futur Centre d’Interpretació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana sigui un dels 221 projectes seleccionats per a ser beneficiaris de les subvencions del FEDER. 

El president Francesc Fabregat, prepara tàpia per la restauració de cal Sinén.
El president Francesc Fabregat, prepara tàpia per la restauració de cal Sinén.
El Centre d'Interpretació de Cal Sinén pren forma amb un punt d'informació

El Centre d'Interpretació de Cal Sinén pren forma amb l'inici de les obres d'un nou punt d'informació, que s'afegeix als dos existents en el parc natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana. Les obres es duen a terme en la planta baixa de l'antiga masia de principis del segle XX, i consistiran en l'arranjament del terra, i la distribució dels espais, així com la instal·lació elèctrica i de calefacció.

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sa ja restaurar l'estructura de l'antiga masia, utilitzant la tradicional construcció de tàpia, per tal d'integrar-la en l'entorn, a l'espera de poder desplegar diferents fases per consolidar el Centre d'Interpretació.

L'edifici es troba davant mateix del camí perimetral que voreja l'Estany, per aquest motiu s'habilita el punt d'informació per als visitants. L'obra ha estat possible amb l'ajut del programa LEADER que hi ha aportat 92.000 euros, i d'una partida de la Diputació de Lleida, que també és membre del Consorci.

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha aconseguit que el futur Centre d’Interpretació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana sigui un dels 221 projectes que han estat seleccionats en l'àmbit de tot Catalunya per a ser beneficiaris de les subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que gestiona el departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat i que estan destinats al foment de la competitivitat i l’ocupació.

Concretament, l’aportació que rebrà el projecte per a la seva execució i construcció és de 282.982 euros, que es corresponen al 50 per cent del seu cost de la primera fase corresponent al Centre d’interpretació ambiental.

El Centre d'Interpretació de Cal Sinén pren forma amb un punt d'informació
comentaris