Certiplant unifica les seves instal·lacions amb una nova planta al Palau d'Anglesola

Tant el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, com l'alcaldessa del Palau d'Anglesola, Montserrat Meseguer, com el president de Nufri, Francesc Argilés, han fet esment a l'oposició de l'activitat de l'empresa en aquesta zona.

El Conseller Josep Maria Pelegrí visita la nova planta de Certiplant al Palau d'Anglesola.
photo_camera El Conseller Josep Maria Pelegrí visita la nova planta de Certiplant al Palau d'Anglesola.

Certiplant, l'empresa que pertany al Grup Nufri, ha inaugurat aquest divendres la nova seu al Palau d'Anglesola, instal·lacions que concentren la logística de l'empresa al Pla d'Urgell. L'activitat que l'empresa realitzava entre Lleida i Girona, s'unifica en un magatzem de 6.000 metres quadrats, en el qual es troben les càmeres frigorífiques, oficines i la zona de manipulació.

L'acte inaugural ha estat presidit pel conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí, a qui ha acompanyat el president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, l'alcaldessa del Palau d'Anglesola Montserrat Meseguer, el president del Grup Nufri Francesc Argilés, així com alcaldes i autoritats de la comarca.

En els seus parlaments, tant Pelegrí, Meseguer, com Argilés, s'han referit a l'oposició que el Grup Nufri ha rebut a totes les activitats que ha projectat en aquesta zona, centrades en el rebuig a la construcció d'una planta de biomassa.

Pelegrí, ha dit que respecta totes les posicions però ha remarcat que hi ha una llei que s'ha de complir per part de tots i que si de moment s'està aprovant la construcció de la planta de biomassa 'és que és legal i per tant hi ha dret a tirar-la endavant. En aquest sentit, el conseller ha remarcat la importància de la necessitat de dinamitzar l'economia del país i que per fer-ho és necessària la creació de noves indústries i també ocupació.

Argilés, ha lamentat que els opositors al projecte no els han donat l'opció d'anar a explicar el que volen fer a la zona i ho ha qualificat de trist i desagradable. En aquest sentit també ha volgut deixar clar que Certiplant no és la planta de biomassa, tot i que està situada de forma annexa als terrenys. Així mateix, ha dit que la planta de biomassa es farà en funció de si s'acaba obtenint l'autorització final i també de si hi ha primes d'ajuda per part del govern espanyol.

Certiplant compta actualment amb una plantilla de 45 persones, i en les èpoques de més feina arriba fins als 90 empleats, que també s'ocupen de les 75 hectàrees de diferents parcel·les distribuïdes per la comarca.

Certiplant és líder en la producció de plançons certificats de pomera i perera, i compta amb els millors clons de cada varietat. Alhora, és a l'avantguarda de les evolucions varietals en el dinàmic sector de la fruita d'os, el que permet a Nufri tenir una base molt sòlida per al que serà el fruit final.

comentaris