La comarca del Pla d'Urgell participa de ple en la Marató de TV3

Sopars, festivals, esports, teatre, desfilades, van ser algunes de les activitats que es van organitzar a la comarca, en benefici de la Marató de TV3.

El Grup de Teatre Tour-Mix va participar en l'actualització del marcador de la Marató.
photo_camera El Grup de Teatre Tour-Mix va participar en l'actualització del marcador de la Marató.

Des del més petit a la capital, el Pla d'Urgell va tornar a mostrar la seva solidaritat en vers la Marató de TV3, amb modèstia però amb moltes ganes, els 18 pobles del Pla d'Urgell van ser còmplices de la recaptació de més de nou milions d'euros de l'acció en vers les malalties neurodegeneratives.

El Poal va ser un dels municipis que es va anticipar a la jornada, amb una recaptació que va superar els 800 euros, amb un dinar popular, en el que no hi podia faltar la cassola de tros, i les activitats de grans i joves, que van completar el programa d'activitats.

Fondarella, també va començar les activitats la passada setmana, amb una tarda lúdica en la qual hi van participar els més joves del poble, i el diumenge va ser el torn dels escolars, amb una rifa solidaria, amb lots i regals. Una iniciativa que va comptar amb la participació de l'Ampa, l'associació juvenil, i l'Ajuntament.

Castellnou, per la seva banda, va organitzar un bingo solidari, el Casal es va convertir en una sala de joc en benefici de la Marató de TV3, amb la component de lleure, però amb la voluntat de col·laborar amb la iniciativa.

L'originalitat de les activitats la van posar a Torregrossa amb una desfilada de barrets, que van estar confeccionats per veïns del poble, i els escolars. Originals creacions confeccionades amb tot tipus de materials, paper, plàstic, goma eva, flor natural, roba, ganxet, etc. Els treballs estaran exposats a la Sala d'Actes de la Biblioteca.

La jornada es va completar amb una exhibició de patinatge, amb diverses coreografies, i dos bingos solidaris. Per altra banda el Grup de Teatre Tour-Mix van ser els encarregats de conduir l'acte, i van participar en la Marató de TV3, presentant la mostra de barrets i actualitzant el marcador del programa televisiu.

A l'església Parroquial va tenir lloc un concert benèfic, amb la participació de la Coral Galing-golang i la Coral Parroquial.

Golmés va començar els actes el dissabte, amb partits de bàsquet femení, en els que hi van participar el Club local, el CB. Cervera, es va completar l'activitat esportiva amb una exhibició de patinatge en la que hi van participar els clubs del Pla d'Urgell, Bell-lloc i Tremp, un acte que va finalitzar amb una demostració de la patinadora internacional Nina López.

El diumenge es va començar el dia amb un esmorzar popular, i van continuar les activitats amb tallers per la quitxalla, coordinats per l'Ateneu Golmesenc, i altres activitats per als més grans organitzats per l'Associació de dones L'argelaga.

L'esport va estar protagonitzat pels equips de Club Esportiu Pla d'Urgell, amb un partit de futbol sala. I el teatre va posar el punt i final a les activitats amb la representació de l'espectacle L'home, la bèstia i la virtut, que va representar la companyia La Barca Teatre, a la sala El casal. Tot plegat va fer possible recollir més de 1.600 euros per la Marató de TV3.

comentaris
Més a Comarca