Cal una gran força unitària d'esquerres per a portar a bon port el procés català

L'economista i polític català Ernest Maragall va obrir el Cicle de Tardor organitzat per l'Ateneu Popular de la Plana d'Urgell amb la conferència "El futur de l'esquerra".

Ernest Maragall Conferència Ateneu3
photo_camera Ernest Maragall va parlar sobre l'esquerra

Durant la seva intervenció davant d'un nombrós públic, Ernest Maragall va incidir en el fet de què "des de Catalunya s'ha de demostrar una certa unitat per defensar els nostres drets, només així ens respectaran des de l'Estat". Va demanar lideratge per ser capaços d'unir societat i política i que aquest capital que hi ha de forces algú l'ha d'unir i que es transformi després, per la qual cosa va remarcar que en aquests moments, "cal donar suport al president Mas".

Sobre el procés català va afegir que "la realitat de l'àrea metropolitana és la que és i una part de la qüestió es juga allà. Del Ter al Fluvià tot flueix, però entre el Besòs i el Llobregat és molt diferent; el pols que hem de sostenir s'haurà de fer des d'aquesta àrea metropolitana".

Va enaltir la iniciativa Súmate, "magniífica demostració de gent castellanoparlant" i va manifestar el seu disgust al fet de què "alguns companys del PSC parlin de confrontació social, perquè no és just que ara es manifestin així i ho posin en dubte, tenint en compte que el paper del PSC també ha estat crucial en la seva capacitat d'unió de la societat civil".

En quan a les eleccions europees, va dir que "Catalunya no pot deixar de perdre l'ocasió de les europees, res impedeix que des de Catalunya hi hagi una candidatura de catalanistes, un concepte de Catalunya-Estat, una candidatura que compartís una imatge d'una Europa federal, a més permetria que la participació fos més alta a Catalunya que a Europa". 

Respecte a la nova formació que ell presideix, Nova Esquerra Catalana que la defineix com un "Partit no partit, amb el país al cap i al cor",  va manifestar que "és ara que Catalunya ha de decidir: o solidaritat catalana o regionalisme" amb la convicció de què "en aquest procés català, si es vol fer bé, Catalunya ha de tenir una gran força d'esquerres unitària".

Tot i reconèixer l'important paper que actualment té Esquerra Republicana de Catalunya, va dir que "no n'hi ha prou", per afegir que "no hi haurà unitat si no tenim una possibilitat d'alternança", i va cloure la intervenció amb el següent missatge: "unitat, alternança i unió, i així potser sí que guanyarem".

Comentaris
Més a Comarca