19.01.2022 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal impulsa una campanya per reduir el consum energètic

En el que portem d’any, 47 persones o famílies han necessitat l’ajut dels serveis socials per a poder afrontar les despeses d’electricitat, llum, gasoil o gas.

El president Francesc Fabregat i els tècnics de Medi Ambient presenten la campanya.
El president Francesc Fabregat i els tècnics de Medi Ambient presenten la campanya.
El Consell Comarcal impulsa una campanya per reduir el consum energètic

Amb l'objectiu de què, els usuaris i en especial les persones i famílies que reben ajuts dels Serveis Socials, tinguin garantit el subministrament i alhora reduir el cost de la factura energètica, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha organitzat 16 xerrades informatives en els municipis de la comarca.

Les xerrades que coordinaran els tècnics de l'àrea de Medi Ambient, han estat encarregades a una empresa especialitzada, que les impartirà a partir del dia 27 d'octubre, i fins al 31 de novembre en tots els municipis de la comarca. Les conferències explicaran quins són els equips i elements de l'habitatge que tenen més consum energètic, les mesures que permeten reduir el consum energètic i, alhora, garantir el confort a la llar; i informació per a interpretar la factura del subministrament i per a sol·licitar bo social.

L'acció es completarà amb tres sessions d'assessorament personalitzat per als beneficiaris dels ajuts dels serveis socials perquè puguin desenvolupar estratègies específiques segons la situació particular de cadascú.

Les persones que assisteixin a les xerrades rebran un díptic informatiu, un material que el Consell Comarcal distribuirà en altres punts per poder oferir estratègies d'estalvi i d'eficiència energètica a tota la població.

Al llarg de tot el 2013, 36 famílies van rebre ajuts d'urgència per a subministraments per un import global de 6.300 euros, i enguany, han rebut ajudes 47 persones o famílies, amb un import de més de 10.000 euros, que l'ens comarcal ha finançat a través del consorci Leader Urgell - Pla d'Urgell.

El president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, ha explicat que la finalitat de la campanya és que amb la situació econòmica de crisi actual les famílies o persones amb problemes en aquest camp puguin arribar a final de mes, ja que els preus de l'energia continuen pujant i aquestes famílies es veuen encara més agreujades.

El Consell Comarcal impulsa una campanya per reduir el consum energètic
comentaris