05.10.2022 |
Territoris.cat

La Cooperativa de Linyola lidera el reciclatge d'envasos a Lleida

L'entitat linyolenca ha estat guardonada amb quatre empreses de Catalunya, i l'única de Lleida, amb el premi Sigfito 2014.

Imatge de les instal·lacions de la Cooperativa de Linyola
Imatge de les instal·lacions de la Cooperativa de Linyola
La Cooperativa de Linyola lidera el reciclatge d'envasos a Lleida

La Cooperativa de Linyola s'ha proclamat líder en el reciclatge envasos de la demarcació de Lleida, en la convocatòria de 2014 dels Premis Sigfito. Un reconeixement que ha compartit amb tres empreses més de Catalunya. Els premis que convoca l'empresa Sigfito Agroenvases són una iniciativa que reconeix l’esforç que realitzen les entitats que disposen de punt de recollida d'envasos fitosanitaris, en la conservació del medi natural.

La cooperativa ja va obtenir el 2012 el diploma que l’acredita com a Entitat Social Empresarial, implantant un programa de millora d’acord amb els compromisos del Codi de Gestió Sostenible, impulsat pel Consorsi Leader Urgell- Pla d’Urgell.

Sigfito Agroenvases és una empresa en l'àmbit nacional, en la que participa tot el sector agrari i que té com a objectiu la recollida i gestió dels envasos buits dels productes fitosanitaris. Els punts de recollida col·laboren de forma gratuïta i altruista en la recollida dels envasos de fitosanitaris, evitant la mala gestió, la crema o l’abandonament d’aquests envasos en el medi natural.

Actualment la Cooperativa integra un total de 350 socis entre persones físiques i jurídiques, i engloba una superfície d’aproximadament 2500 hectàrees de terrenys cultivables, que se situen dins el terme de Linyola i termes veïns. Les activitats que desenvolupa són la venda d’adobs, venda de pinsos compostos, venda de gas-oil per a automoció i agrícola, maquinària, boca d’aigua i centre de recollida d’envasos fitosanitaris buits. Disposa de serveis d’Assessorament agrari, ADV i assessorament veterinari, a més d’altres serveis com secció de crèdit, assegurances i altres tràmits administratius.

En el marc d’aquest programa s’ha millorat la gestió dels residus produïts, implantació de sistemes de depuració d’aigües residuals, s’ha realitzat formació tant a treballadors com a socis, s’ha optat per criteris de proximitat en l’adquisició de productes i serveis.

La Cooperativa de Linyola lidera el reciclatge d'envasos a Lleida
comentaris