21.01.2021 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal impulsa dos nous programes d'ocupació per a joves

Els programes d'ocupació que va dur a terme l'ens comarcal el passat any van permetre ocupar el 54% dels joves que hi van participar.

Frabregat visita la Perruqueria Olga Vall que col·labora en la formació dels joves.
Frabregat visita la Perruqueria Olga Vall que col·labora en la formació dels joves.
El Consell Comarcal impulsa dos nous programes d'ocupació per a joves

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell obre dues noves convocatòries de formació dirigides als joves, Joves per l'ocupació i Fem ocupació per a Joves, programes que combinen formació i contractes de treball. El Pla d'Urgell ha estat l'única comarca, juntament amb l'Institut Municipal Salvador Seguí de Lleida, en convocar aquesta oferta formativa.

El president de l'ens comarcal, Francesc Fabregat, ha destacat l'èxit d'aquestes convocatòries per ajudar a trobar feina i ha remarcat que en la de l'any passat, un 54% dels inscrits van aconseguir un lloc de treball.

Joves per l'Ocupació, proposa vint places per a nois i noies entre 16 i 25 anys amb dèficits formatius, és a dir, que com a màxim tinguin l'ESO. En una primera fase treballaran les competències bàsiques i la formació professionalitzadora i després faran la inserció laboral a perruqueries, establiments vinculats a l'hostaleria i comerços. Una vegada superat el període formatiu, faran la inserció laboral durant com a mínim 6 mesos amb un contracte remunerat subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

El projecte Fem Ocupació per Joves, es un nou programa pensat per a joves entre 18 i 30 anys, que estiguin a l'atur, que tinguin experiència professional i un nivell formatiu en ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. En aquest cas, primer s'han de detectar les empreses col·laboradores, quins llocs de treball necessiten cobrir i quina formació específica han de tenir les persones que els ocupin. En funció d'aquesta demanda, es farà la selecció dels participants, com a màxim 10.

La formació específica per als llocs de treball es fa simultàniament amb la inserció laboral, que és d'un mínim de sis mesos a mitja jornada. Partint de la demanda actual de treballadors, aquest programa s'encara a empreses de l'àmbit sociosanitari i de l'atenció a les persones.

El Consell Comarcal impulsa dos nous programes d'ocupació per a joves
comentaris