El Consell Comarcal redacta plans de seguretat per les celebracions de la comarca

Els plans d’autoprotecció regulen mesures, com ara disposar de vigilants de seguretat, de vigilants de portes, d’ambulàncies, limitar l’aforament, el consum d’alcohol dins de les instal·lacions públiques a menors de 18 anys, entre d’altres.

Francesc Fabregat amb els tènics del Consell Comarcal.
photo_camera Francesc Fabregat amb els tènics del Consell Comarcal.

Arribada la temporada de les festes majors i celebracions dels municipis, el Consell Comarcal posa a disposició dels ajuntaments la redacció dels Plans d'Autoprotecció (PAU). Una acció que pretén facilitar als municipis les eines que permetin garantir la seguretat de les persones que puguin participar en les festes.

Segons el president de l'ens comarcal, Francesc Fabregat els ajuntaments donen compliment a la normativa jurídica i alhora es garanteix la seguretat als edificis públics i a les activitats que es requereix.

El fet de disposar d’un PAU permet preveure possibles incidents, prendre mesures preventives, com ara limitar l’aforament, i alhora estipula l’estratègia de gestió de l’incident.

Els plans d’autoprotecció estableixen les pautes per a actuar en cas d'una emergència, ja sigui en un poliesportiu, una llar d’infants, un concert, un correfoc o d’altres activitats. La normativa estableix que és necessari disposar d’un pla d’autoprotecció per als edificis municipals, per a alguns edificis privats i també per a festes d’àmbit local, si es compleixen determinades condicions, com ara que se supera una concentració de més de mil persones en un espai obert, que l’activitat aglutinarà més de 500 persones en un espai tancat o bé que hi haurà focs d’artifici.

Aquest 2014, s’han redactat PAU per a totes les festes majors i festes d’estiu de la comarca en què així es requeria. A més a més, s’han redactat PAU per activitats com ara la Cavalcada dels Reis de Mollerussa, la mitja marató de Mollerussa o bé la cursa de l’estany d’Ivars i Vila-sana. També s’han fet PAU per a una residència d’avis municipal i altres instal·lacions públiques de la comarca.

Els PAU s’han d’actualitzar una vegada a l’any (en cas de festes, si no hi ha hagut canvis substancials, per exemple, si es manté les característiques, l’itinerari d’un correfoc, la circulació garantida als carrers propers a l’itinerari i si les persones responsables segueixen a càrrec seu) i cal revisar-lo per llei cada quatre anys.

Comentaris
Més a Comarca