La Cooperativa de Miralcamp premiarà amb 7.000 euros les millors produccions de panís

Amb aquesta iniciativa, es vol revalorar un cereal els preus del qual han arribat a baixar fins a un 40% i actualment són la principal producció de la Cooperativa del Camp de Miralcamp.

La junta de la Cooperativa del Camp de Miralcamp presenten el concurs.
photo_camera La junta de la Cooperativa del Camp de Miralcamp presenten el concurs.

La Cooperativa del Camp de Miralcamp ha organitzat el Primer Concurs de Producció de Panís, una convocatòria a la qual ha destinat una dotació econòmica de 7.000 euros que es distribuiran en dues categories, plantacions de menys de dues hectàrees i de més de dues hectàrees. En cada categoria es concediran tres premis de 2.000, 1.000 i 500 euros a les millors collites.

Segons el gerent de la cooperativa Santi Vergé, el panís és el principal cereal amb què treballa la cooperativa, i per aquest motiu l'entitat va proposar aquest concurs que vol incentivar la producció de panís entre els agricultors de la zona, amb la intenció de revalorar aquest cereal que en el últim any ha abaixat el preu en un 40%. Els serveis tècnics de la Cooperativa seran els encarregats de fer un seguiment de les parcel·les dels agricultors inscrits al concurs fins al procés de recol·lecció.

La Cooperativa el Camp de Miralcamp, compta actualment amb 208 socis, que produeixen al voltant de 35.000 tones de cereals. Aquest any l'entitat commemora els seixanta anys de la seva fundació, una efemèride que està prevista celebrar a la tardor, en el marc d'un acte en el qual es donaran a conèixer els guanyadors del concurs de productors de panís.

Comentaris
Més a Comarca