Reinventar-se i innovar en l'empresa del segle XXI, eix de la ponència de David Jorba

La primera jornada es va dur a terme aquest dijous i es va donar pautes per tal de desenvolupar la creativitat en l'empresa. La Incubadora d'empreses (IDA) de Bell-lloc inicia un seguit de jornades gratuïtes fins el dia 8 de novembre, sota el lema "Creativitat i innovació per la consolidació empresarial"
David Jorba Jornades IDA Bell-lloc
photo_camera David Jorba durant la seva ponència a les Jornades IDA de Bell-lloc .

"La creativitat és la capacitat per solucionar problemes mitjançant idees originals que aportin valor", amb aquesta definició va començar David Jorba la seva xerrada davant d'un nombrós públic assistent, dins el marc de les jornades gratuïtes que s'han organtitzat a IDA amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bell-lloc. Jorba va continuar dient que "tothom pot ser creatiu, i no està reservat a artistes, arquitectes o dissenyadors. L'èsser humà amb menys o més intensitat ho és".

També va explicar que l'estrès és l'enemic principal de la creativitat i que es pot neutralitzar fent una senzilla meditació d'un minut, un o dos cops al dia, segons el mètode Boronson. "És important que l'activitat diària s'aturi un moment per reflexionar o pensar on volem anar", va afegir.

Tot seguit, va destacar que el fet de tenir passió per alguna cosa, que il·lusioni, fa que tolerem millor les coses que no ens satisfan, i cal tenir un objectiu definit, ja que es gaudeix molt millor del que es fa. La curiositat, el fer connexions amb els demés, el desafiar-se a un mateix, i el portar a terme o cultivar les idees són passos indispensables per afrontar millor la vida o la consolidació empresarial. 

Format als EEUU amb una llicenciatura en Ciències polítiques i una especialització en Psicologia i màster en Relacions internacionals, David Jorba va estar treballant en aquest país com a professor i adjunt a Catedràtic durant uns anys. De volta a Espanya, va ocupar alts càrrecs directius en vàries multinacionals. La seva obra mestra “Els 12 Pilars de la Intel·ligència Emocional, Tècniques de Coaching per el Segle XXI” és un programa de formació intensiva per empresaris, directius, docents, joves i pares ,que es basa en tècniques d’intel·ligència emocional, PNL i coaching.

Les jornades "Creativitat i innovació i per la consolidació empresarial" continuaran durant els propers dijous a les 19,30h a Bell-lloc.

comentaris
Més a Comarca