Dia Mundial de les Aus Migratòries a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L’activitat ha permès observar aus que només habiten l’estany i el seu entorn en el moment de la migració, que coincideix amb la primavera i la tardor.

Els participants en el taller d'anellament d'ocells a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
photo_camera Els participants en el taller d'anellament d'ocells a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana va organitzar per primera vegada un taller amb motiu de la commemoració del dia mundial de les aus migratòries. L’activitat, que va tenir lloc el passat cap de setmana,  va consistir de diverses sessions en què els participants han pogut conèixer què és la migració d’aus, quines aus migren, han pogut fer observació nocturna d’ocells a l’estany i també anellament i una sortida de camp als secans de Bellmunt. Al taller, obert a tots els públics, ja que no requeria coneixements previs, hi van acudir més de vint persones.

L’activitat va permetre observar aus que només habiten l’estany i el seu entorn en el moment de la migració, que coincideix amb la primavera i la tardor. Així, els participants al curs van poder veure de prop el fumarell alablanc, el batallaire, el bec planer, el sisó o l’àguila marcenca.

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ja està organitzant les següents activitats programades, com ara el curs de reconeixement de plantes i usos tradicionals, que s’impartirà el proper 25 de maig.

Comentaris
Més a Comarca