La 1a Fira de la Camamilla s'estrena a Linyola amb una trentena de parades

A més de les parades amb productes de proximitat, la fira va comptar amb una exposició de tractors antics cedits expressament per a l'ocasió pels seus propietaris.  

Activitats que es van dur a terme en el marc de la Fira de la Camamilla de Linyola.
photo_camera Activitats que es van dur a terme en el marc de la Fira de la Camamilla de Linyola.
La 1a edició de la Fira de la Camamilla de Linyola s'ha celebrat aquest diumenge 18 de maig, amb la participació de 28 parades de productors agroalimentaris artesanals locals i comarcals.
 
El president de la Diputació, Joan Reñé va visitar el certamen i va ser rebut per l'alcalde del municipi, Josep Capdevila, i altres membres del consistori amb els quals va efectuar un recorregut per la fira, on la camamilla és el producte protagonista. 
 
Licors, cervesa, cosmètica o sabons elaborats amb camamilla són alguns dels productes presents en la fira, que vol recordar la importància d’aquesta herba medicinal que antigament es recollia a Linyola i al seu entorn amb una gran qualitat i que ara es recupera amb un dels seus derivats: el licor de camamilla.
L’elaboració d’aquest tipus de licor és un dels productes presents en l’espai “Aliments del territori i tu”, que la Diputació de Lleida impulsa juntament amb el Conselh Generau d’Aran, els consells comarcals de la demarcació i el projecte Gustum per promocionar els productors alimentaris lleidatans a les fires agraolimentàries, com la Fira de Sant Josep de Mollerussa o la Fira de Sant Miquel de Lleida.
 
A més de les parades amb productors agroalimentaris de proximitat, la Fira de Linyola va comptar amb una exposició de tractors antics, una mostra d’eines antigues, una exposició de miniatures de Josep Mir Vilaplana i una mostra dels capgrossos fets pels alumnes de l’escola El Sitjar. Entre les activitats paral·leles van destacar els tallers d’elaboració de sabons naturals, de cosmètica amb camamilla o d’herbes medicinals, entre d’altres.

Comentaris
Més a Comarca