El Consell Comarcal oferirà un servei de mediació per al lloguer social

El nou servei es dirigeix a totes les persones que disposin d’immobles per a llogar i a totes les persones que busquin habitatge de lloguer. L’Oficina assessorarà i tramitarà contractes de lloguer i vetllarà pel compliment dels contractes signats.
El president Francesc Fabregat i els responsables del servei de mediació.
photo_camera El president Francesc Fabregat i els responsables del servei de mediació.

L’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha ampliat els seu serveis i ha creat una borsa de mediació per al lloguer social que establirà ponts entre les persones que disposen d’habitatges per llogar i les persones que busquen un pis o una casa de lloguer als pobles de la comarca excepte Mollerussa, que ja disposa d’una borsa pròpia.

Amb aquest nou servei, es pretén incrementar i millorar el parc d’habitatges de lloguer a preus assequibles, facilitar l’accés a l’habitatge de lloguer i estimular els propietaris i els inversors privats a posar en marxa el lloguer d’habitatges. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha destacat que

la nova borsa de mediació per al lloguer social donarà suport tant a les persones propietàries d’immobles, que a vegades no s’atreveixen a posar al mercat de lloguer les seves cases i pisos, com a les persones que busquen una llar de lloguer amb unes condicions.

El servei de mediació per al lloguer social de l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal oferirà assessorament als usuaris de la borsa, tramitarà el contracte, les assegurances obligatòries, farà un inventari exhaustiu de l’habitatge i vetllarà pel compliment del contracte per les dues parts.

Perquè un habitatge pugui formar part de la borsa, entre d’altres, ha d’ubicar-se en una zona amb necessitat real de vivenda, ha de tenir la cèdula d’habitabilitat en vigor i els últims subministraments pagats. En llogar-lo, els propietaris han de dipositar la fiança a l’Incasòl, com estableix la llei, i han d’establir un preu de lloguer inferior al del mercat lliure. En aquests moments, el preu mitjà de lloguer d’habitatges a la comarca oscil·la entre els 350 euros i els 500 euros.

Per a accedir a un pis o una casa de lloguer a través de la borsa de mediació de lloguer social, cal comprometre’s a complir els requisits del contracte, no tenir cap vivenda en propietat, demostrar ingressos regulars, aportar un contracte de treball i les tres últimes nòmines i que el cost de l’habitatge que es vol llogar no superi el 35% dels ingressos de la unitat de convivència.

Comentaris
Més a Comarca
Entering on the requested page Skip advertisement