Tot preparat per la desena edició del concert de l'Estelada de Vilanova de Bellpuig

El concert va néixer com a resposta a una inexistent programació juvenil a la comarca del Pla d’Urgell. Així, arran de les ganes d’un grup de joves, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, el 2004 es van assentar les bases del que mica en mica s’ha convertit en un referent.

Milers de persones van omplir el pavelló Municipal de Vilanova de Bellpuig.
photo_camera Milers de persones van omplir el pavelló Municipal de Vilanova de Bellpuig.

El grup Betagarri, al cartell del 2013Aquest 2013 ha estat i és un any amb moltes sorpreses. Xeic! presenta el seu nou disc ‘Batecs’ en primícia al concert de l’Estelada. Per aquest motiu, el grup de les terres de l’Ebre, conjuntament amb l’organització regalarem una copia del nou disc a les 100 primeres persones que entrin per la porta del pavelló de Vilanvoa de Bellpuig i duguin a sobre una estelada.

També La Terrasseta de Preixens estrenara el seu nou disc ‘Rapinyaires’ al concert, en aquest cas però, el disc encara no estarà físicament al mercat per qüestions de temps. I per si fos poc, Lax,n,Busto també estrena treball ‘Tot és més senzill’. El grup del Vendrell presenta el disc a Girona però a Vilanova de Bellpuig farà la prova de foc, l’assaig general de la seva presentació oficial.

El del 6 d’abril serà l’únic concert abans de la nova gira i el primer, on es podran escoltar en directe els nous temes de la banda veterana. Les novetats, però, no s’aturen. El grup basc Betagarri que aquest any celebra el seu 20è aniversari, farà el seu primer gran concert de presentació del que és el seu noustreball ‘Zorion Argiak’ a Vilanova de Bellpuig. 

El grup berguedà de Brams, que ja ha actuat a l’escenari vilanoví en més d’una ocasió i repeteix també al cartell del concert de l’Estelada, també aportarà estrenes al recital, amb la presentació de dues cançons inèdites que formaran part del disc que sortirà a la venda aquest 2013.

Els objectius del Concert de l’Estelada se centren en, d’una banda, oferir als joves de Lleida i per extensió de tot Catalunya i la resta de Països Catalans, una ocasió per gaudir de la música feta a casa nostra, i d’altra banda, difondre i promoure grups emergents, així com aconseguir que bandes
consolidades actuïn en escenaris com el de la població.

El Concert de l’Estelada arriba aquest 2013 a la seva desena edició. Any rere any, ha anat augmentant el nombre de públic que omple el pavelló de Vilanova de Bellpuig i per aquest motiu, també s’ha anat adaptant l’oferta amb el que l’organització pretenia aconseguir. Així, si en una situació molt diferent a l’actual, es va apostar per una actuació de tres grups en format nocturn, mica en mica s’ha anat modificant arribar a l’actual, ampliant les actuacions a la tarda, amb grups i cantautors igualment reinvidicatius que sovint es mostren en un ambient més íntim.

Comentaris
Més a Comarca