El jovent de Golmés recupera el sobrenom El Gabatxet, per a la seva associació

El jovent de Golmés recupera el sobrenom que tenien els veïns del municipi -gabatxos-  per batejar la nova associació, que sorgeix de l'impuls del propi col·lectiu, de l'Àrea de Joventut del consistori i la col·laboració de les tècniques de Joventut del Consell Comarcal del Pla d'Urgell.
photo_camera El Parc de Nadal en el que hi va participar l'entitat.

El Gabatxet serà el nom que portarà la nova associació, que acaba de fundar un col·lectiu de jovent de Golmés, recuperant el sobrenom que tenien els golmesencs. L'entitat es va presentar en societat el passat dimarts, com una de les iniciatives del Pla Local de Joventut, encara que els seus membres ja han organitzat activitats com el Parc de Nadal, o la projecció de pel·lícules al Casal.

La presidenta de l'entitat juvenil Laura Santos va explicar que actualment formen part d'El Gabatxet la junta directiva, però en un cur termini esperen incrementar la participació fins a 300 joves del municipi.

Per tal de que puguin disposar de seu, el consistori ha cedit a l'entitat l'antic bar del mercat municipal, una instal·lació de 70 metres quadrats, equipada amb els serveis bàsics, que els mateixos joves estan arranjant. L'edifici es troba a la zona del Pla, davant d'una plaça amb zona verda i espai per poder dur a terme activitats a l'aire lliure. Des de la nova seu, l'entitat comença a preparar activitats per la Festa Major o per les piscines, així com un taller de grallers, aquesta darrera amb la voluntat de recuperar la colla gegantera.

Comentaris
Més a Comarca