El Palau d'Anglesola construirà un alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume

Aquestes instal·lacions s'ubicaran dins el pavelló municipal, en uns vestuaris que ja disposen d'aigua calenta i tenen una porta d'accés exterior separada de l'entrada general del pavelló.

 

Els membres de l'associació visiten l'ubicació del futur alberg del Palau.
photo_camera Els membres de l'associació visiten l'ubicació del futur alberg del Palau.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha acordat posar en marxa l'Alberg Municipal destinat als pelegrins que recorren el Camí de Sant Jaume, una iniciativa que va sorgir a ran de les converses mantingudes amb l'associació Amics del Camí de Sant Jaume del Palau, entitat local que es va constituir ara fa un any i que serà l'encarregada de gestionar el funcionament de l'alberg de pelegrins.

Aquests albergs municipal ofereixen únicament uns serveis essencials mínims a un preu simbòlic i estan destinats als pelegrins que disposen d'un pressupost ajustat per fer el camí. Ara l'associació d’Amics del Camí de Sant Jaume adequarà el recinte de l'alberg de pelegrins per tal que s'hi pugui pernoctar.

Segons explica el responsable de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament Carles Esquerda, cada any uns 800 pelegrins travessen el Pla d'Urgell seguint la ruta de pelegrinatge que els duu des de Monserrat fins a Santiago de Compostela. Aquests pelegrins solen realitzar etapes d'uns 30 quilòmetres diaris i sovint han de pernoctar al Pla d'Urgell abans d'arribar a Lleida. Dins la comarca, fins ara només hi havia albergs municipals a Castellnou de Seana i a Bell-lloc. Ara, amb la posada en marxa de l'alberg municipal del Palau, facilitarem l'acollida dels pelegrins especialment en les èpoques en que els altres albergs municipals es troben plens.


Comentaris
Més a Comarca