27.01.2022 |

El Palau d'Anglesola inaugura el dia 16 d'agost l'ermita de Sant Roc

El Palau d'Anglesola celebrarà aquest any la festivitat de Sant Roc, el dia 16 d'agost, amb la satisfacció de poder fer-ho en la nova ermita del sant local. Un edifici que s'ha recuperat gràcies a l'impuls del Patronat de Sant Roc, les aportacions econòmiques dels veïns, i la col·laboració de l'Ajuntament.
La nova ermita es troba a la nova urbanització del passeig Sant Roc.
El Palau d'Anglesola inaugura el dia 16 d'agost l'ermita de Sant Roc

El Palau d'Anglesola podrà tornar a venerar al sant patró, Sant Roc en la seva ermita, després de què la iniciativa popular hagi fet possible la recuperació de l'edifici. El proper dia 16 d'agost, festivitat de Sant Roc, s'inaugurarà l'ermita, a escassos 100 metres del lloc en que es trobava l'antic edifici, al passeig que porta el nom del sant.

La iniciativa de la recuperació va sorgir fa uns anys, després de què Ramon Tomàs Farnell fes una important donació per aquesta finalitat, a conseqüència de la proposta es va constituir el Patronat de Sant Roc, que va iniciar un procés per mirar de recuperar les restes de l'antiga construcció, una recerca que va capitanejar l'historiador local Sebastià Garralón, la qual va permetre aconseguir les dades cartogràfiques i les característiques arquitectòniques de l'antic edifici, però no es van localitzar les restes.


Amb l'aportació de Tomàs el patronat va iniciar una campanya popular de col·laboracions i de suport per poder iniciar el projecte. El consistori va cedir els terrenys en una zona propera a l'antiga ubicació, els equips tècnics del consistori van participar amb la redacció del projecte i la direcció de l'obra i els veïns van fer aportacions econòmiques, tot plegat per fer possible la recuperació d'un edifici emblemàtic.

Per altra banda la imatge de Sant Roc estava sota la custòdia de la família Farnell Teixidó, que havia estat propietària de l'antiga ermita, i un cop van ser coneixedors de la iniciativa van acceptar tornar la imatge perquè els palauanglesolins poguessin venerar-la en el seu enclavament.

Ha estat un procés de vora sis anys que també ha permès a l'historiador Sebastià Garralón, membre del Patronat de Sant Roc, recuperar documentació i dades sobre l'ermita, que té la voluntat de recopilar en un llibre que espera poder publicar el proper any. En aquest sentit l'escriptor palauenc, aprofitarà la Festa Major, el 29 d'agost, per presentar el llibre que ha elaborat amb el també escriptor Joan Lleguas. Es tracta del treball Joan Robles i Mateo - 1899 -1984. Un escultor d'imatgeria religiosa popular-, dedicat a l'escultor palauenc.

El Palau d'Anglesola inaugura el dia 16 d'agost l'ermita de Sant Roc
comentaris