30.11.2022 |

El Pla d'Urgell inicia el programa d'activitats de Dinàmica Educativa

Es tracta de propostes que permeten posar en comú experiències i aprenentatges dels infants i joves en activitats com ara la Cantata o la Gimcana lingüística. També formen part del programa aquelles activitats que permeten treballar, de manera lúdica, aspectes de la formació i educació de l’alumne.
Els guanyadors del l'edició 2011 de la Gimcana Lingüística.
Els guanyadors del l'edició 2011 de la Gimcana Lingüística.
El Pla d'Urgell inicia el programa d'activitats de Dinàmica Educativa

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell i el Centre de Recursos Pedagògics del Pla d’Urgell han programat per a aquest curs 2012-2013 divuit activitats per a atansar els alumnes de la comarca al teatre, a la música, a la literatura i als serveis i equipaments comarcals. El conjunt d’activitats de Dinàmica Educativa Comarcal es dirigeix als pràcticament 5.500 alumnes dels 25 centres educatius que hi ha al Pla d’Urgell.

El programa s'inicia el 20 de novembre amb les conferències Experiments al·lucinants, que es realitzaran a l’Espai Cultural del Canals d’Urgell. Una iniciativa que compta amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, en el marc de la 17a Setmana de la Ciència a les Terres de Lleida.

D’altra banda, ja s'han iniciat les visites d’escolars a l’Estany d’Ivars i Vila-sana, a l’abocador comarcal i a l’estació depuradora d’aigües comarcals. Gràcies a aquesta activitat, els nens i nenes del Pla d’Urgell coneixen els recursos i equipaments (Arxiu Comarcal, Museu de Vestits de Paper, Estany d’Ivars i Vila-sana o bé la deixalleria comarcal), que contribueixen a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans del Pla d’Urgell.

Cal destacar, també, aquelles propostes que permeten posar en comú experiències i aprenentatges dels infants i joves en activitats com ara la Cantata o la Gimcana lingüística. A les que cal afegir les que permeten treballar, de manera lúdica, aspectes de la formació i educació de l’alumne, com ara el teatre en anglès o bé el teatre per a infants i la proposta Suma’t als contes, que mostra com iniciar els més petits en el reciclatge i reducció a través de contes infantils.

El Ple del Consell Comarcal del Pla d’Urgell celebrat a l’octubre va aprovar la proposta d’activitats amb un pressupost de 17.238,90 euros, una xifra notablement inferior que les edicions anteriors a causa de la modificació del premi El Sol del Pla.

En la programació de les Activitats de Dinàmica Educativa Comarcal, hi col·laboren l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, el Pla de Prevenció de Drogodependències, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, el Museu de Vestits de Paper de Mollerussa, el Consorci per a la Normalització Lingüística de Lleida, l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell i la campanya Suma’t de recollida selectiva, la Diputació de Lleida, l’IEI, i Fundació “La Caixa”

El Pla d'Urgell inicia el programa d'activitats de Dinàmica Educativa
comentaris