27.01.2021 |

El Ple del Consell Comarcal defensa els ens comarcals i la unitat de la llengua

S'aprova per unanimitat una moció en defensa els consells comarcals com el sistema de prestació de serveis a la ciutadania més eficient i conclou que, en cas que desapareguessin, haurien de sorgir altres ens amb aquests mateixos objectius i probablement amb el mateix àmbit territorial.
La moció manifesta la voluntat de preservar l’actual configuració de municipis i ajuntaments.
La moció manifesta la voluntat de preservar l’actual configuració de municipis i ajuntaments.
El Ple del Consell Comarcal defensa els ens comarcals i la unitat de la llengua

El Ple del Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció que defensa del paper

consolidat dels consells comarcals de les Terres de Lleida després de prop de 25 anys d’existència, perquè presten serveis de qualitat, de proximitat i amb eficiència als municipis i a la ciutadania.

La mateixa moció manifesta la voluntat de preservar l’actual configuració de municipis i ajuntaments de Catalunya i de considerar els consells comarcals com a organismes “totalment necessaris per a la sostenibilitat econòmica i que serveixen d’estímul per a la cooperació entre ajuntaments”. El text defensa els consells comarcals com el sistema de prestació de serveis a la ciutadania més eficient i conclou que, en cas que desapareguessin, haurien de sorgir altres ens amb aquests mateixos objectius i probablement amb el mateix àmbit territorial. La moció s’està presentant a tots els consells comarcals de la província de Lleida i sorgeix davant de la redacció del projecte de Llei de governs locals i d’hisendes locals.
El mateix ple del Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha aprovat, per unanimitat, una segona moció per la defensa de la unitat de la llengua catalana a tots els territoris que la tenen com a llengua pròpia. El Consell Comarcal del Pla d’Urgell, per tant, mostra rebuig a qualsevol mesura que posi traves als ciutadans que volen poder viure en català amb normalitat dins dels territoris dels Països Catalans i a la Franja de Ponent.

En el mateix ple, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha aprovat unànimement el conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per a oferir atenció a les víctimes i afectats d’accidents de trànsit. D’aquesta manera, els ciutadans del Pla d’Urgell podran adherir-se al sistema d’informació i atenció que des de març el Servei Català de Trànsit ha posat en marxa. Aquest servei té l’objectiu de donar resposta a les necessitats amb què es troben les víctimes i afectats en accidents de circulació en disciplines tan diverses com són els suports jurídics, les tramitacions administratives o el suport social de què disposen i als quals poden accedir les persones que han patit un accident.

El Ple del Consell Comarcal defensa els ens comarcals i la unitat de la llengua
comentaris